Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα νίκη Τραμπ στην Νότια Καρολίνα - «Δεν εγκαταλείπω τη μάχη» λέει η Χέιλι

Νέα νίκη Τραμπ στην Νότια Καρολίνα – «Δεν εγκαταλείπω τη μάχη» λέει η Χέιλι

Ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε τη Νίκι Χέιλι στη γενέτειρα της, τη Νότια Καρολίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να νικήσει τη Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στη Νότια Καρολίνα. Η νίκη αυτή έχει ξεχωριστό συμβολισμό, αφού η Νότια Καρολίνα είναι η γενέτειρα της Χέιλι, η οποία διετέλεσε κυβερνήτης στη συγκεκριμένη πολιτεία από το 2011 έως το 2017.

Με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 59,9% έναντι 39,4% καταγράφοντας μία διαφορά της τάξης των 20,5 ποσοστιαίων μονάδων.  Οι δημοσκοπήσεις σε ολόκληρη την Πολιτεία πριν από το Σάββατο έδιναν στον Τραμπ μέσο προβάδισμα 27,6 ποσοστιαίων μονάδων.

«Υπέροχη μέρα» λέει ο Τραμπ

«Είναι μια υπέροχη ημέρα», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστός ο θρίαμβός του στη Νότια Καρολίνα. Αναφερόμενος στις επόμενες αναμετρήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, ο Τραμπ προεξόφλησε νίκη στο Μίσιγκαν πριν από την αποκαλούμενη «Σούπερ Τρίτη» τον ερχόμενο μήνα, όταν θα διεξαχθούν προκριματικές σε 15 αμερικανικές πολιτείες.

Ακολούθως, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε νίκη απέναντι στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε πως «καταστρέφει τη χώρα». «Θα του πούμε: Τζο, απολύεσαι! Βγες έξω!», είπε καταχειροκροτούμενος από υποστηρικτές του.

Ο Τραμπ ελπίζει πως θα αναγκάσει σύντομα την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ να ρίξει «λευκή πετσέτα», αλλά μέχρι στιγμής η 52χρονη Νίκι Χέιλι αρνείται να εγκαταλείψει την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

«Δεν εγκαταλείπω τη μάχη», λέει η Χέιλι

Μετά την ήττα της, η Νίκι Χέιλι επανέλαβε ενώπιον υποστηρικτών της στο Τσάρλεστον, πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της εναντίον του πρώην προέδρου. Συμπλήρωσε δε πως «Δεν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να νικήσει τον Τζο Μπάιντεν».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024