Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο εντυπωσιακός αρραβώνας της Νταϊάνας και του Καρόλου - Το παρασκήνιο

Ο εντυπωσιακός αρραβώνας της Νταϊάνας και του Καρόλου – Το παρασκήνιο

Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από το εμβληματικό δαχτυλίδι αρραβώνων της. Η τελετή έγινε στις 24 Φεβρουαρίου του 1981.

Η πρώτη συνάντησης της Νταϊάνας με τον Κάρολο, τότε Πρίγκιπα της Ουαλίας ήταν Νοέμβριο του 1977, όταν η ίδια ήταν 16 μόλις χρόνων. Εκείνη την εποχή ο Κάρολος ήταν ζευγάρι με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Λαίδη Σάρα.

Πόσο επεισοδιακά ξεκίνησε η σχέση τους

Και οι δυο ήταν καλεσμένοι ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή το καλοκαίρι του 1980, όταν η Νταϊάνα τον παρακολούθησε να παίζει πόλο και ο Κάρολος έδειξε ένα σοβαρό ενδιαφέρον για αυτήν ως πιθανή νύφη.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια πολυτάραχη σχέση, η οποία συνεχίστηκε όταν εκείνος την κάλεσε για ένα σαββατοκύριακο ιστιοπλοΐας πάνω στο βασιλικό γιοτ Britannia. Την ίδια περίοδο η όμορφη Νταιάνα δέχθηκε πρόσκληση για το Balmoral, την κατοικία της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία, με σκοπό να γνωρίσει τη βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, η Λαίδη Νταϊάνα ήταν καλοδεχούμενη από τη βασίλισσα, τον Δούκα του Εδιμβούργου και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα κοσμεί το χέρι της Κέιτ Μίντλετον

Η πρόταση γάμου που δεν άργησε να έρθει

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1981, ο Πρίγκιπας Κάρολος της έκανε πρόταση γάμου την οποία η Νταϊάνα δέχτηκε αλλά ο αρραβώνας τους έμεινε μυστικός για τις επόμενες εβδομάδες.

Το δαχτυλίδι αρραβώνων αποτελούνταν από 14 διαμάντια, τα οποία περιβάλλαν ένα οβάλ μπλε ζαφείρι που ήταν πάνω σε λευκό χρυσό 18 καρατίων

Το δαχτυλίδι του αρραβώνα

Ο πρίγκιπας Κάρολος απευθύνθηκε στον Βρετανό κοσμηματοπώλη Garrard για να διαλέξει μερικά δαχτυλίδια για τον αρραβώνα του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το γνωστό μπλε δαχτυλίδι από ζαφείρι, που τώρα βρίσκεται στα δάχτυλα της πριγκίπισας Κέιτ Μίντλετον.

Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι έμοιαζε με μια καρφίτσα που ο πρίγκιπας Άλμπερτ είχε αναθέσει στον Garrard να φτιάξει για τη βασίλισσα Βικτώρια, την οποία φορούσε την ημέρα του γάμου της.

Παρά τη βασιλική σύνδεση, το δαχτυλίδι εξετάστηκε εξονυχιστικά και επικρίθηκε από τη βασιλική οικογένεια επειδή δεν ήταν μια δημιουργία κατά παραγγελία. Το δαχτυλίδι ήταν τεχνικά διαθέσιμο για οποιονδήποτε ήθελε να το αγοράσει από τον κατάλογο του Garrard και οι παραδοσιακοί το βρήκαν ανάξιο του αρραβώνα.

Το δαχτυλίδι αρραβώνων αποτελούνταν από 14 διαμάντια, τα οποία περιβάλλαν ένα οβάλ μπλε ζαφείρι που ήταν πάνω σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, δαχτυλίδι παρόμοιο με εκείνο των αρραβώνων της μητέρας της.

Πώς επιλέχθηκε το δαχτυλίδι

«Υπάρχουν μερικές διαφορετικές θεωρίες για το γιατί η Νταϊάνα επέλεξε το δαχτυλίδι: το χρώμα ταιριάζει με τα μάτια της, μπορεί να ήταν η βασίλισσα που το επέλεξε, ή όπως αναφέρθηκε αργότερα ότι είπε η Νταϊάνα, “ήταν το μεγαλύτερο”», σύμφωνα με τη βρετανική Vogue. «Άλλοι ισχυρίζονται ότι απλώς της θύμισε το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας της».

Η αξία του

Μία από τις χαμηλότερες εκτιμήσεις από το The Court Jeweler είναι 28.500 λίρες Αγγλίας ή κάπου μεταξύ 62.800 και 67.000 δολαρίων εκείνη τη στιγμή, με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες του Φεβρουαρίου 1981 που δημοσιεύθηκαν στο Pound Sterling Live.

Αυτό ισοδυναμεί με 110.068 λίρες το 2019, σύμφωνα με τον υπολογισμό πληθωρισμού της Τράπεζας της Αγγλίας, ή περίπου 140.600 δολάρια, με βάση τη μέση συναλλαγματική ισοτιμία λίρας προς ΗΠΑ σε δολάρια το 2019.

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024