Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέροια: Καταδικάστηκαν γιατί έσκαψαν τρύπα 24 μέτρων αναζητώντας λίρες

Βέροια: Καταδικάστηκαν γιατί έσκαψαν τρύπα 24 μέτρων αναζητώντας λίρες

Επικαλέστηκαν οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν εκείνη την περίοδο.

Σύγχρονοι «χρυσοθήρες» έσκαψαν τρύπα 24 μέτρων μέσα σε διατηρητέο κτήριο στη Βέροια, θεωρώντας πως θα βρουν λίρες.

Έφτασαν μάλιστα στην περιοχή από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έμειναν στην πόλη για 40 ημέρες, μέχρι να πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο τους, κάτι που ωστόσο δεν έγινε ποτέ.

Αντιθέτως, καθώς το κτήριο είχε χαρακτηριστεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κατηγορήθηκαν για παράνομη ανασκαφή τελεσθείσα εντός αρχαιολογικού χώρου, χρήση ανιχνευτή μετάλλων σε αρχαιολογικό χώρο καθώς και για φθορά ξένου μνημείου.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τούς αθώωσε για την πρώτη πράξη, καθώς δέχθηκε τον ισχυρισμό τους ότι δεν έψαχναν για αρχαία, ενώ τους έκρινε ένοχους για τις άλλες δύο, καταδικάζοντας τον έναν κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών -μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως- και τους υπόλοιπους πέντε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το voria.gr, πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ο πρώτος σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών -την οποία και εξέτιε- και οι υπόλοιποι σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Τι παραδέχθηκαν

Στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ότι όλοι ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση και υποστήριξαν ότι όταν έφτασε στα αφτιά τους η πληροφορία πως στο σπίτι υπήρχαν θαμμένα δύο κιβώτια με λίρες, αποφάσισαν να μεταβούν στη Βέροια και να ψάξουν. «Είπαμε ότι αν τα βρούμε θα σωθούμε», είπε ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

«Με το αθώο μας μυαλό, πιστεύαμε ότι σε πέντε μέτρα θα βρούμε λίρες», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι χρειάστηκε να σκάψουν πολλά μέτρα μέχρι να διαπιστώσουν ότι ο ανιχνευτής δεν χτυπούσε γιατί εντόπιζε λίρες, αλλά… τον εαυτό του.

«Δεν ξέραμε καν ότι υπήρχαν αρχαία, τις λίρες θέλαμε», είπε άλλος κατηγορούμενος.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024