Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έχετε χρυσές λίρες; Δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να τις πουλήσετε

Έχετε χρυσές λίρες; Δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να τις πουλήσετε

Πόσο αξίζουν οι χρυσές λίρες σήμερα;

Κάθε φορά που υπάρχει μια μεγάλη κρίση, ο χρυσός παρουσιάζεται ως το αποκούμπι του επενδυτή. Η κατοχή χρυσού προσφέρεται για πολλούς ως η επένδυση που παρέχει ασφάλεια.

Μάλιστα, αν γυρίσουμε κάποιες δεκαετίες πίσω, ένα σωρό ελληνικά νοικοκυριά στήθηκαν πάνω στις οικονομίες που δημιουργήθηκαν με κόπο – και δεν ήταν άλλες από την αξία των χρυσών λιρών που συνήθως ήταν κρυμμένες κάτω από το στρώμα ή σε κάποιο κουτί στα ντουλάπια της κουζίνας.

Μιλώντας σε podcast της ιστοσελίδας Newsbeast o Χρήστος Αλωνιστιώτης, επικεφαλής διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας XSpot Wealth, αναφέρεται στην αξία των χρυσών λιρών σήμερα και πόσο μπορούμε να τις πουλήσουμε.

«Ο χρυσός είναι ένα επενδυτικό προϊόν που μπορεί να προσφέρει σε έναν επενδυτή σταθερότητα, με την έννοια ότι οι αποδόσεις που θα λάβει κάποιος μετά από πολλά χρόνια, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. Σε περιόδους, όμως, όπου οποιοδήποτε επενδυτικό προϊόν έχει μεγάλες διακυμάνσεις και μπορεί να βρεθεί στο -20 ή στο -30% της αξίας του, ο χρυσός, κατά πάσα πιθανότητα, δε θα έχει τόσο μεγάλες διακυμάνσεις» σημειώνει ο κύριος Αλωνιστιώτης.

«Είναι ένα επενδυτικό προϊόν όπου κάποιος μπορεί να διεκδικήσει μια λογική απόδοση σε βάθος χρόνου, αλλά αυτό δεν είναι η παντοτινή πραγματικότητα. Υπάρχουν περίοδοι, όπως ήταν από το 2008 μέχρι σήμερα, όπου κάποιος που αγόρασε χρυσό στα υψηλότερα σημεία του ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρεθεί πάνω από αυτά» τονίζει.

Πόσο αξίζουν οι χρυσές λίρες σήμερα

Σύμφωνα δε με τον κ. Αλωνιστιώτη τα πιο βασικά είδη λίρας που μπορεί να βρει κάποιος στην ελληνική αγορά είναι οι λίρες Αγγλίας με το πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ – οι προ του 1973 και οι μετά. «Οι έλληνες επενδυτές που έχουν λίρες, έχουν συνήθως μία από αυτές τις δύο κατηγορίες» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ο κ. Αλωνιστιώτης αν κάποιος διαθέτει 10 χρυσές λίρες Αγγλίας έχει μια αποτίμηση που κυμαίνεται μετά των 4.500 και 4.800 ευρώ.

Από την άλλη «οι ράβδοι που βλέπουμε στις ταινίες να φορτώνονται στις τσάντες όταν μπαίνουν στα θησαυροφυλάκια, και να φεύγουν τρέχοντας, έχουν βάρος 12,5 κιλά. Και η αξία της είναι περίπου στις 735 με 750.000 ευρώ».

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024