Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλτούν: Το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στη Γάζα

Αλτούν: Το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στη Γάζα

«Δεν μπορεί κανείς να μείνει αδιάφορος στις εκστρατείες παραπληροφόρησης του Ισραήλ γιατί θα οδηγήσει στον εξωραϊσμό των εγκλημάτων του», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν.

Μιλώντας σε πάνελ που διοργανώθηκε προχθές Τρίτη από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Αναντολού, ο Φαχρετίν Αλτούν (φωτογραφία, επάνω, από το aa.com.tr) είπε: «Με γεγονότα όπως αυτό, τη δουλειά που κάνουμε στο πεδίο και τις εικόνες που συλλέγουμε, θα τεκμηριώσουμε τις σφαγές του Ισραήλ όχι ως υποτιθέμενες αλλά ως συγκεκριμένες αποδείξεις, αποδεδειγμένα εγκλήματα πολέμου. Η προσπάθειά μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

«Σήμερα, το Ισραήλ διαπράττει ένα μεγάλο έγκλημα γενοκτονίας στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει πολλά σοβαρά εγκλήματα που αναγνωρίζονται βάσει του Καταστατικού της Ρώμης, ιδίως γενοκτονία.

«Η γενοκτονία είναι μια συνολική επίθεση στην υλική και πνευματική ύπαρξη ενός λαού»

»Η γενοκτονία δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα μαζικής δολοφονίας. Η γενοκτονία είναι μια συνολική επίθεση στην υλική και πνευματική ύπαρξη ενός λαού. Το Ισραήλ όχι μόνο σφαγιάζει τους ανθρώπους που ζουν στη Γάζα συλλογικά, αλλά και διαπράττει μια πολιτιστική γενοκτονία για να καταστρέψει την πνευματική ύπαρξη της περιοχής», πρόσθεσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Το Ισραήλ προσπαθεί να εξαλείψει εντελώς την ύπαρξη ενός λαού με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα έθιμα και ολόκληρη τη μνήμη του. Οι ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή της Ράφα, όπου οι άνθρωποι οδηγήθηκαν από το Ισραήλ υπό το πρόσχημα της λεγόμενης ασφαλούς ζώνης, τις τελευταίες ημέρες αποτελούν κραυγαλέο παράδειγμα της πολιτικής γενοκτονίας του. Σήμερα, το ανθρωπιστικό δίκαιο αγνοείται και παραβιάζεται εντελώς από το Ισραήλ στη Γάζα», είπε ο Αλτούν.

Ο τούρκος αξιωματούχος επέστησε επίσης την προσοχή στη σημασία του βιβλίου του Anadolu με τον τίτλο «Evidence», το οποίο περιέχει φωτογραφίες που «αποδεικνύουν τα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα, και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ)».

Προσπάθειες απόκρυψης

Υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του Ισραήλ ν’ αποκρύψει τις σφαγές του στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε: «Για τον σκοπό αυτό, το Ισραήλ επιδιώκει μια συνολική εκστρατεία παραπληροφόρησης, ενορχηστρωμένη από το ίδιο το κράτος, για να εξωραΐσει τη βαρβαρότητα που επιβάλλει στους Παλαιστίνιους, ιδιαίτερα στη Γάζα.

»Εάν δεν ευαισθητοποιηθούμε, οι αλήθειες και τα γεγονότα θ’ αντικατασταθούν από ψέματα και ψεύτικες ειδήσεις. Εάν δεν ευαισθητοποιηθούμε, θα εξωραΐσουμε τα εγκλήματα του Ισραήλ και θα αποτρέψουμε την τιμωρία του».

«Το κέντρο μας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης έχει αποκαλύψει σχεδόν 200 προσπάθειες παραπληροφόρησης από το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Διεύθυνση του Κέντρου Επικοινωνιών της Τουρκίας για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης.

Υπενθύμισε επίσης ότι το Ισραήλ στοχεύει άμεσα και δολοφονεί δημοσιογράφους που προσπαθούν να μεταφέρουν την αλήθεια στην περιοχή. «Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι το 75% των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το 2023 έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα».

Μέχρι στιγμής, 130 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου του εικονολήπτη του Anadolu, Montaser Al-Sawaf, υπογράμμισε.

«Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για ν’ αποτρέψουμε τις δραστηριότητες του Ισραήλ που στοχεύουν στην απόκρυψη της αλήθειας και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας», δήλωσε και επισήμανε ότ «Δυστυχώς, ενώ καταβάλλουμε αυτές τις προσπάθειες, σημαντικό μέρος των δυτικών μέσων ενημέρωσης καταβάλλουν επίσης έντονες προσπάθειες για να καταστήσουν τις σφαγές του Ισραήλ αόρατες».

Πάνελ για τη Γάζα

Το Αναντολού φιλοξένησε προχθές στην Αγκυρα ένα πάνελ με θέμα «Η Γενοκτονία στη Γάζα: Νέα στοιχεία», στο οποίο συμμετείχαν δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί και εξέτασε εκτενώς όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Συζητήθηκαν «τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ», τα οποία αναλύθηκαν υπό το πρίσμα του διεθνούς ποινικού δικαίου.

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024