Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Ισραηλινοί δεν πιστεύουν σε «πλήρη νίκη» στη Γάζα

Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Ισραηλινοί δεν πιστεύουν σε «πλήρη νίκη» στη Γάζα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας του Ισραήλ, μόλις το 38,3% των Ισραηλινών εκτιμούν ως πολύ ή αρκετά πιθανή αυτή τη νίκη

Η πλειονότητα των Ισραηλινών δεν πιστεύουν σε μια «πλήρη νίκη» του στρατού απέναντι στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τις τελευταίες ημέρες πως στόχος του είναι μια «πλήρης» ή «απόλυτη» νίκη εναντίον της Χαμάς, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε μάχες στη Χαν Γιούνις και ετοιμάζονται για επίθεση εναντίον της Ράφα, μιας πόλης στο νότιο άκρο του θύλακα όπου συνωστίζονται τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριo Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με βαρόμετρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας του Ισραήλ (Israel Democracy Institute – IDI), ενός κέντρου ανάλυσης της Ιερουσαλήμ, μόλις το 38,3% των Ισραηλινών εκτιμούν ως πολύ ή αρκετά πιθανή αυτή τη νίκη και το 55,3% εκτιμά πως η νίκη είναι λίγο ή πολύ λίγο πιθανή. Περίπου το 6,4% των ερωτηθέντων δεν εξέφεραν άποψη.

Δεν θέλουν ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος

«Ο σκοπός μας είναι απλός: η νίκη. Μόνο μια νίκη εναντίον της Χαμάς θα μας επιτρέψει την περιφερειακή εξομάλυνση και ενσωμάτωση», είπε παρ’ όλα αυτά σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

Στο περιθώριο των συνομιλιών για εκεχειρία – που διεξάγονται υπό την αιγίδα του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών – οι χώρες της περιοχής και δυτικά κράτη συζητούν ένα ευρύτερο σχέδιο για την περίοδο μετά τον πόλεμο στη Γάζα, που θα περιελάμβανε κυρίως τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτος και την εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ – Σαουδικής Αραβίας.

Όμως η πλειονότητα των 612 ερωτηθέντων από το IDI (55,4%) εναντιώνεται στο να αποδεχθεί το Ισραήλ τη δημιουργία «ανεξάρτητου και αποστρατιωτικοποιημένου» Παλαιστινιακού Κράτους, με περίπου το 37% να εκτιμά «πως θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη τρομοκρατία», σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα 12-15 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024