Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τεντωμένο σκοινί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βόμβα μεγατόνων Τσίπρα - Ανοιχτός σε νέα εκλογική μάχη ο Κασσελάκης

Σε τεντωμένο σκοινί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βόμβα μεγατόνων Τσίπρα – Ανοιχτός σε νέα εκλογική μάχη ο Κασσελάκης

Πολεμικό κλίμα και εσωστρέφεια κατά την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Παρέμβαση - «φωτιά» από τον τέως πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, Όλες οι εξελίξεις.

Επιστρέφουν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ που εκτός Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών θα βγάλουν πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή. Στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάτεψε την τράπουλα τονίζοντας ότι «θα πάμε, λοιπόν, σε τετραπλές εκλογές» απαντώντας στους εσωκομματικούς επικριτές του αλλά και σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας που ζήτησε προσφυγή στη βάση του κόμματος. 

«Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» δήλωσε από το βήμα του 4ου συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας πως «εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι» ζητώντας να κριθεί «πολύ σκληρά στις πρώτες εθνικές εκλογές.

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα και όλα τα βλέμματα να στρέφονται στο Παλαιό Φάληρο τα σύννεφα πολλαπλασιάζονται και το στοίχημα της «ανασυγκρότησης, αναστοχασμού και επανεκκίνησης» κινδυνεύει να χαθεί.

Η εκεχειρία που επετεύχθη -έστω και προσωρινά μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- δεν μπορεί να  κρυφτεί κάτω από το χαλάκι και οι εσωκομματικές διαμάχες ανεβάζουν τη θερμοκρασία κατακόρυφα.

Το τετραήμερο που ακολουθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμο με το κόμμα να διεκδικεί «επανεκκίνηση» αλλά να φλετράρει έντονα με τη «διάλυση».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου (23,24,25 Φεβρουαρίου)

Παρασκευή 23/2/2024

09:30 -10:00: Έναρξη εργασιών

10:00 – 22:00: Ομιλίες Συνέδρων

22:00: Λήξη Εργασιών

Σάββατο 24/2/2024

09:30 -10:00: Έναρξη εργασιών

10:00 – 22:00: Ομιλίες Συνέδρων

22:00: Λήξη Εργασιών

Κυριακή 25/2/2024

09:00 – 09:30 Έναρξη- Συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής

09:30 – 12:00: Ομιλίες Συνέδρων

12:00 – 13:00: Κλείσιμο Προέδρου

13:00 – 15:00: Ψηφοφορίες για κείμενο θέσεων και πολιτική απόφαση

Ψηφοφορίες για Επιτροπή Δεοντολογίας και Εξελεγκτική Επιτροπή

Δείτε τη λίστα με τους ομιλητές που θα απαρτίζουν τα στρογγυλά τραπέζια και το site του συνεδρίου όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες: Το πρόγραμμα, το κείμενο θέσεων καθώς και τα κείμενα συμβολής.

⇒ Το Live της ημέρας

21.29 Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

21.27 «Έτοιμος» ο Κασσελάκης να διεκδικήσει την επανεκλογή του

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε θετικά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για επαναπροσφυγή στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας «έτοιμος».

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες.

Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη.

Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος.

Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές.

Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα».

Και ανακοίνωσε πως πάει σε τετραπλές εκλογές: 

«Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.

Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Βρείτε μου αντίπαλο.

Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

21.24 Καταστατικό συνέδριο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε καταστατικό συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα σύγχρονο, ψηφιακό, ευρωπαϊκό, με εσωτερική δημοκρατία.

Τα όργανα δεν είναι πάνω από τα μέλη. Ο πρόεδρος δεν είναι πάνω από τα μέλη.

Όλοι είμαστε εδώ όσο είμαστε φωνή δική σας. Είμαστε δικά σας ηχεία. Όχι φωνές του ΕΓΩ μας.

Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει».

21.22 Έκρηξη οργής

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ομοψυχία και εξήρε όλους όσοι με ανιδιοτέλεια «αφήνετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας για να είστε από σήμερα ως και την Κυριακή εδώ» αλλά «υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια ΕΓΩ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το ΕΜΕΙΣ.

Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν Πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες.

Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες:

Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τρίπρα;

Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα.

Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες.

Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς.

Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα.

Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες.

Καταλάβατε λάθος».

21.15 Τι πρέπει να γίνει

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για το νέο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «πρέπει να γίνει πραγματικά ένα κόμμα που εξελίσσεται και επανιδρύεται εν κινήσει, χωρίς να περιορίζεται στις ταμπέλες, χωρίς να χειραγωγείται από εξωγενείς παράγοντες ή να επηρεάζεται από την τοξικότητα της παραπολιτικής που καθημερινά εξαπολύουν εναντίον μας τα περισσότερα  ΜΜΕ.

Ένα κόμμα δημοκρατικό, που θα υπερβαίνει τη νοσηρή κατάσταση των παραλυτικών ισορροπιών των τάσεων και των a la carte κανόνων.

Ένα κόμμα που τα στελέχη του θα σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις στη δημόσια παρουσία τους.

Ένα κόμμα εξουσίας που καταφέρνει να ενώσει ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές προελεύσεις – από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο – σε ένα κοινό πολιτικό σχέδιο.

Ένα κόμμα – καταλύτης για την ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

21.09 Στ. Κασσελάκης: Βιάζομαι

«Αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθώ και το δέχομαι, είναι ότι βιάζομαι. Αλλά βιάζομαι γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει. Βιάζομαι γιατί τα κοινωνικά αιτήματα είναι κατεπείγοντα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε χρόνο σε εσωστρέφεια και αναλύσεις χωρίς προτάσεις.

Βιάζομαι να ηγηθώ ενός σύγχρονου κόμματος που μαθαίνει από την κοινωνία και ταυτόχρονα κερδίζει την εμπιστοσύνη της με το παράδειγμα και τη δράση του.

Βιάζομαι γιατί ηγούμαι ενός κόμματος που θα μπορέσει να ξανακερδίσει τη Δεξιά, χτίζοντας μια μεγάλη, αυτοδύναμη κοινωνική συμμαχία».

21.06 Στ. Κασσελάκης: Δόθηκαν μάχες

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το άνοιγμα και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο και το δημοκρατικό κέντρο, αλλά και με την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και της ηγεσίας από την βάση. Κι αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Δόθηκαν μάχες απέναντι σε αυτούς που δεν τα ήθελαν και κατέληξαν  να διασπάσουν το κόμμα. Αυτά τα ψηφίσαμε στο συνέδριο του 2022. Αλλά κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και τον Ιδρυτή της Κυβερνώσας Αριστεράς τον Αλέξη Τσίπρα.

21.03 Στ. Κασσελάκης: Στόχος να γίνουμε σύγχρονο, ελκυστικό κόμμα

«Για να εμπνεύσουμε ξανά τους συμπολίτες μας και ειδικά το νέο κόσμο, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε ένα κόμμα σύγχρονο, ελκυστικό, που συμβαδίζει με την εποχή του.

Αυτό θέλω να κάνω, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

20.58 Στ. Κασσελάκης: Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό και σύγχρονο.

20.52 Στ. Κασσελάκης: Δέσμευση μας η αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου

«Διπλασιασμός του αριθμού καθηγητών σε βάθος τριετίας, ώστε να είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς την αναλογία καθηγητών προς φοιτητές. Διπλασιασμός της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας».

20.48 Η προοδευτική αντεπίθεση «συνοψίζεται τέσσερις κεντρικούς άξονες», λέει ο Στ. Κασσελάκης

  1. Πατριωτική και υπερήφανη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική
  2. Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό
  3. Ευημερία και πρόοδος για όλους, με καθολική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών από ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και αξιόπιστο ΕΣΥ
  4. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας

20.43 «Στέφανε γερά, κυβέρνηση ξανά» στο σύνθημα που ακούγεται

20.41 Στ. Κασσελάκης : Θέλουμε και μπορούμε να βγάλουμε την πατρίδα από το τέλμα

«Η βαθιά κοινωνική κρίση οδηγεί στην παραίτηση και τις μειωμένες προσδοκίες και συνοδεύεται από την κρίση της πολιτικής και των αντιπροσωπευτικών θεσμών. Την καλλιέργεια της αντίληψης ότι »Όλοι είναι ίδιοι/ τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει επειγόντως. Είναι θέμα προστασίας της ίδιας της δημοκρατίας. Αυτό το ιστορικό καθήκον δεν μπορεί να το αναλάβει ούτε το ΠΑΣΟΚ, που στα περισσότερα παραμένει συμπληρωματική δύναμη της ΝΔ, ούτε η μικρή, πολυδιασπασμένη, αυτοαναφορική Αριστερά. Μόνο εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θέλουμε και μπορούμε να βγάλουμε την πατρίδα από το τέλμα».

20.39 Καταπέλτης για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με σχέδιο και μεθοδικότητα απαξιώνει και ακυρώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, χειραγωγεί τη δικαστική εξουσία και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψής του, παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση, αντί να απολογηθεί, επιτίθεται προκλητικά στους 330 Ευρωβουλευτές, που υποστήριξαν το ψήφισμα. Ο κ. Μητσοτάκης, ο δήθεν υπέρμαχος της Ευρώπης, περιφρονεί και κατασυκοφαντεί τους θεσμούς της. Mόλις προχθές επιχείρησε να προσπεράσει και να υποβαθμίσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ένα δημοσίευμα του Economist! Τι ακριβώς θέλει για να είναι σίγουρος πως κανένας δεν θα του ασκεί κριτική; Να καταργήσουμε και το Ευρωκοινοβούλιο;» αναρωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης.

20.35 «Στέφανε, άλλαξέ τα όλα, σε στηρίζουμε» φωνάζουν κάποιοι από τους συνέδρους

20.32 Κασσελάκης για το έγκλημα στα Τέμπη: Δεν ξεχνάμε τις 57 ζωές

«Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ένα βαθύ κράτος αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων. Ένα κράτος με διαλυμένες υποδομές και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στις 28 Φεβρουαρίου, είναι η επέτειος του εγκλήματος των Τεμπών.

Δεν ξεχνάμε τις 57 ζωές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν. Δεν ξεχνάμε τις οικογένειες τους που απαιτούν δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε τους τραυματίες.

Καταγγέλλουμε την συγκάλυψη που επιχείρησε η κυβέρνηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και την απαράδεκτη απόφαση της για το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών και την απόδοση δικαιοσύνης».

20.30 «Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά» ακούγεται από τον κόσμο που έχει γεμίσει το γήπεδο

20.25 Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ 

«Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη βλέπουν ότι η κυβέρνησή του απαξιώνει το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και διαλύει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

20.24 Στ. Κασσελάκης: Στο πλευρό των αγροτών 

«Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών και των κινητοποιήσεων τους, αναδείξαμε  τα προβλήματα τους στη Βουλή και καταθέσαμε οκτώ συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις – λύσεις για τη στήριξη και την  προοπτική τους.  Το ότι είμαστε δίπλα τους και τους ακούμε, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι ίδιοι οι αγρότες ζητάνε από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές τις δικές μας προτάσεις».

20.15 «Καίει» ο πληθωρισμός σύμφωνα με τον Στ. Κασσελάκη

«Η Ελλάδα έχει θλιβερές πρωτιές, στον πληθωρισμό των τροφίμων, στην πανάκριβη  βενζίνη, στα δυσθεώρητα έξοδα στέγασης, που απορροφούν το 40%-50% του εισοδήματος του νοικοκυριού.

Η κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους, όπως έκαναν 12 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιμένει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν θα έχει αποτέλεσμα. Ας ρωτήσουν την Πορτογαλία και την Ισπανία, που μηδένισαν τον ΦΠΑ και οι τιμές μειώθηκαν 17,9% και 7,4% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, κάποιοι λίγοι και ισχυροί σωρεύουν υπερκέρδη και απολαμβάνουν προκλητική φοροασυλία».

20.12 Στ. Κασσελάκης: Τα οικονομικά στοιχεία, εικονική πραγματικότητα

«Τα οικονομικά στοιχεία διαψεύδουν το «success story» και την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η ΝΔ και τα Μέσα που τη στηρίζουν».

20.11 Κάλεσμα για ενωτική πορεία στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

«Πρέπει να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά και να απευθύνει κάλεσμα για ενωτική πορεία στους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη Δεξιά και την Ακροδεξιά. Αυτές τις θέσεις θα τις παρουσιάσουμε αναλυτικά στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές. Και θα τις εμπλουτίσουμε μέσα από το διάλογό μας με τα μέλη μας, με τα Τμήματα και τα think tanks, με την κοινωνία και με τις φιλικές πολιτικές μας δυνάμεις στην Ευρώπη».

20.20 Στ. Κασσελάκης: Θα είμαστε μια κυβέρνηση που θα λύσει  τα προβλήματα του κόσμου

«Δεν μπορούμε να είμαστε μια διαχειριστική Κεντροδεξιά. Πρέπει να είμαστε μια σύγχρονη Αριστερά, η οποία θα παρέμβει και θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου».

20.08 Στ. Κασσελάκης: Νέα, δημοκρατική Ευρωπαϊκή Συνθήκη

«Ενσωμάτωση του κοινωνικού πυλώνα θεμελιωδών δικαιωμάτων με δεσμευτική ισχύ σε μια νέα, δημοκρατική Ευρωπαϊκή Συνθήκη. Θεσμοθέτηση ενιαίου τρόπου υπολογισμού του κατώτατου μισθού και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

20.06 Στ. Κασσελάκης:  Με τη δημοκρατική Ευρώπη

«Είμαστε με την Ευρώπη που αποφασίζουν λίγοι σε κλειστά δωμάτια ή με την δημοκρατική Ευρώπη; Είμαστε ξεκάθαρα με την Δημοκρατική Ευρώπη και για αυτό θα πετύχουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και για αυτό θα στείλουμε τους καλύτερους Ευρωβουλευτές μας να δώσουν την μάχη». 

20.03 Στ. Κασσελάκης: Θα πετύχουμε ένα καλό μεγάλο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και θα στείλουμε τους καλύτερους βουλευτές

20.01 Στ. Κασσελάκης: Η Ευρώπη κινδυνεύει άμεσα από την άνοδο της ακροδεξιάς στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές

19.52: Στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης

«Εσείς είστε ο ΣΥΡΙΖΑ . Όλοι εσείς!» τα πρώτα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την δημοκρατική αντεπίθεση» σημειώνει.

19.46 Δύο κενές θέσεις στο προεδρείο για τον Νεκτάριο Σαντορινιό και Αλέξανδρο Νικολαΐδη

19.44 Η αγωνία των μελών ζωγραφισμένη σε ένα κομμάτι ύφασμα

19.38 Γεμάτο το Tae Kwon Do

Εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στο κλειστό του Φαλήρου μέσα σε χειροκροτήματα ενώ ακούγεται το σύνθημα: «Όλοι ενωμένοι για την ανατροπή». 

19.32 Ο ύμνος του ΕΑΜ ακούστηκε από τα μεγάφωνα του κλειστού γυμναστηρίου Φαλήρου

19.31 Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκ νέου εκλογές και βλέπει το ίδιο πρόβλημα με όλους μας

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που ανακοίνωσε χθες, την επιστροφή στην ενεργό πολιτική μετά από 8 χρόνια, με την προσχώρησή του στη Νέα Αριστερά, σχολίασε την παρέμβαση Τσίπρα.

«Με θλίβουν όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκ νέου εκλογές και βλέπει το ίδιο πρόβλημα με όλους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «μαύρη τρύπα» που ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς.

19.24 Ξεκινούν οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Από τα μεγάφωνα ζητούν από τους συνέδρους και τους προσκεκλημένους να καθίσουν στις θέσεις τους για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

19.19 Όλοι οδεύουν για να κάτσουν στη θέση τους πριν την ομιλία Κασσελάκη

19.12 Θα γίνει το βήμα για εκλογές νέας Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής; 

Το πιόνια στη σκακιέρα έχουν στηθεί και οι κινήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον. Χθες κυκλοφόρησε μέσω διαρροών ότι ο πρόεδρος θα κατέθετε σήμερα στο συνέδριο πρόταση να δρομολογηθούν εκλογές άμεσα για νέα Πολιτική Γραμματεία και νέα Κεντρική Επιτροπή. Επίσημα χείλη της πλευράς Κασσελάκη το διαψεύδουν, ωστόσο, ανεπισήμως, πηγές που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαιώνουν το σενάριο.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πράγματι θα κατατεθεί η εν λόγω πρόταση. Θέμα αλλαγής άμεσα είχε θέση η Νίνα Κασιμάτη τον περασμένο Ιούλιο. Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε προτείνει την παραίτηση της Πολιτικής Γραμματείας.

Κυριακή κοντή γιορτή… Σύντομα θα ξέρουμε αν οι ισορροπίες παραμείνουν οι ίδιες ή αλλάξουν. 

19.07 Νίκος Παππάς και ο Νίκος Παππάς

19.06 Διονύσης Τεμπονέρας:  Είναι η ώρα να μιλήσει η βάση 

Φτάνωντας στο συνέδριο, ο Διονύσης Τεμπονέρας, τοποθετήθηκε για την παρέμβαση Τσίπρα. «Είναι η ώρα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα οι πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και θα διαμορφώνουν την επόμενη μέρα», είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν για μια δήλωση.

18.53 Ο Χάρης Δούκας με τον Γιώργο Βασιλειάδη

18.51 Σωκράτης Φάμελλος και Απόστολος Γκλέτσος τα λένε πριν την έναρξη του συνεδρίου

18.43 Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε πολιτικό σεισμό

18.40 Βασίλης Κόκκαλης: Σοφή η δήλωση Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ανασυνταχθεί

18.36 Κόψε-ράψε από τον Στέφανο Κασσελάκη πριν την ομιλία του  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να «σηκώσει το γάντι» και να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του κόμματος. 

Αυτή τη στιγμή όλο το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται στο σπίτι του και κάνουν  διορθώσεις στην ομιλία του.

18.32 Γιώργος Καραμέρος: στιβαρό μήνυμα αλλαγής και αντεπίθεσης

18.30 Λακωνικός ο Χρ. Γιαννούλης για την παρέμβαση Τσίπρα

«Ό,τι πει ο Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης προσερχόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακούμε τον άνθρωπο που δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

18.20 Ξεκίνησε η προσέλευση αντιπροσώπων και προσκεκλημένων

18.12 Με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία Κασσελάκη μετά την παρέμβαση – «φωτιά» από τον Τσίπρα  

Με την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη θέλουν τον πρόεδρο του κόμματος ενοχλημένο από την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού που μεταξύ άλλων τον παροτρύνει να απευθυνθεί στη βάση, δηλαδή στα μέλη του κόμματος που τον εξέλεξαν πρόεδρο, και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει από την αρχή την ομιλία του προκειμένου να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

18.00 Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας

Πέμπτη 22/2/2024

17:00 – 18:00: Προσέλευση αντιπροσώπων και προσκεκλημένων

18:00 – 18:30: Έναρξη 4ου Συνεδρίου – Τιμητικό Προεδρείο

18:30 – 19:00 Ομιλία της Γραμματέα της Κ.Ε. Ράνιας Σβίγκου

Ομιλία του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ε. Γιώργου Βασιλειάδη

19:00 – 20:00: Εισηγητική ομιλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη

20:00 – 21:00: Χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων

21:00 – 22:00: Εισήγηση πολιτικών θέσεων

22:00 – 22:30: Ημερήσια Διάταξη

Συγκρότηση Προεδρείου

Συγκρότηση Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης

Τέλος Εργασιών

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024