Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανακύκλωση από το σπίτι

Ανακύκλωση από το σπίτι

Ο ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου φέρνει την ανακύκλωση στο σπίτι του δημότη.

Την πρώτη εφαρμογή παραλαβής ηλεκτρικών συσκευών από το σπίτι παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος ΦoΔΣΑ Γιώργος Χατζημάρκος.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, οι δημότες της Ρόδου θα μπορούν να παραγγέλλουν τη δωρεάν παραλαβή από το σπίτι τους διαφόρων τύπων αποβλήτων, όπως ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες στη συνέχεια θα προορίζονται για ανακύκλωση.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «εύκολα και απλά ένας δημότης της Ρόδου, θα μπορεί να καλέσει εντελώς δωρεάν ειδικό συνεργείο πιστοποιημένων μεταφορέων για να παραλάβει συγκεκριμένους τύπους αποβλήτων, που στην πρώτη αυτή φάση περιλαμβάνουν είδη ηλεκτρικού εξοπλισμού – λευκές συσκευές, όπως ψυγεία, πλυντήρια, φούρνους κ.α., υλικά υφασμάτων, δηλαδή ρούχα και παπούτσια, μαγειρικό τηγανέλαιο και μπαταρίες.

Οι μεταφορείς θα συγκεντρώνουν τα απόβλητα σε ειδικό χώρο στο νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ Β. Ρόδου και από εκεί θα μεταφέρονται σε ειδικά εργοστάσια ανακύκλωσης στην Αθήνα».

Κυκλική οικονομία

Με τη χρήση του ίδιου προγράμματος ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου θα καταγράφει τεχνικά και οικονομικά δεδομένα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αξιολογεί την πρόοδο των εργασιών του ως προς τεχνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Στόχος είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή, να προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και να αντιμετωπίζει τις δευτερογενείς πρώτες ύλες ως πόρων.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024