Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λογισμικό παρακολούθησης σε τηλέφωνα αξιωματούχων της ΕΕ

Λογισμικό παρακολούθησης σε τηλέφωνα αξιωματούχων της ΕΕ

Το μέλος δήλωσε ότι δεν ήταν αμέσως σαφές για ποιον λόγο ήταν στόχος λογισμικού hacking.

Οι αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν από τα μέλη της επιτροπής Άμυνας να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να ελεγχθούν για λογισμικό παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το Politico, ο συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό ίχνους παρόμοιου λογισμικού σε δύο συσκευές.

Όλα τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να δώσουν τα κινητά τους στο τμήμα κυβερνοασφάλειας της Ευρωβουλής. Εδώ και καιρό, οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό για κυβερνοεπιθέσεις και εξωτερική ανάμιξη ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Παράλληλα ζητήθηκε από τα μέλη της υποεπιτροπής να προσκομίσουν τα τηλέφωνά τους στην υπηρεσία πληροφορικής του οργάνου για να ελεγχθούν για κατασκοπευτικό λογισμικό.

Είναι γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραμένει σε επιφυλακή όσον αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις και τις ξένες παρεμβάσεις ενόψει των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, μια εσωτερική επιθεώρηση αποκάλυψε ότι η κυβερνοασφάλεια του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει ακόμη επιτύχει τα πρότυπα του κλάδου και δεν είναι πλήρως εναρμονισμένη με το επίπεδο απειλής που θέτουν οι κρατικά υποστηριζόμενοι χάκερ και άλλες ομάδες απειλών.

Την Τρίτη, ένα μέλος της υποεπιτροπής ασφάλειας και άμυνας υπέβαλε έλεγχο ρουτίνας που αποκάλυψε ιχνηλασίες spyware στο τηλέφωνό του. Το μέλος δήλωσε στο Politico ότι δεν ήταν αμέσως σαφές για ποιον λόγο ήταν στόχος λογισμικού hacking.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Κοινοβουλίου, Delphine Colard, αναφέρθηκε σε δήλωσή της, τονίζοντας ότι «ίχνη που εντοπίστηκαν σε δύο συσκευές» οδήγησαν στην αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη, καλώντας τους να ελέγξουν τα τηλέφωνά τους. Η δήλωση επισημαίνει ότι, λόγω του γεωπολιτικού πλαισίου και της φύσης των θεμάτων που εξετάζει η υποεπιτροπή για την ασφάλεια και την άμυνα, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις συσκευές των μελών και του προσωπικού που υποστηρίζει το έργο της.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024