Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Φορτούνης, ο Βίντα και οι κίτρινες κάρτες της Super League

Ο Φορτούνης, ο Βίντα και οι κίτρινες κάρτες της Super League

Η Super League είναι το πρωτάθλημα που ο Φορτούνης έχει διπλάσιες κίτρινες κάρτες από τον Βίντα. Και…

To λες και ένα από τα μυστήρια της φετινής Super League. Ο Κώστας Φορτούνης έχει 42 κερδισμένα φάουλ όντας ένας από τους πλέον δημιουργικούς άσους του πρωταθλήματος. Ένας ποδοσφαιριστής που ζητά και κρατά τη μπάλα. Που πηγαίνει στο «ένας με έναν» κλπ.

Που η λογική λέει ότι του κάνουν πολλά περισσότερα φάουλ από όσα κάνει εκείνος σε κάθε παιχνίδι. Λογικό λοιπόν ότι για τα 42 κερδισμένα φάουλ –με βάση τη στατιστική – έχει και έχει 13 φάουλ κατά. Του κάνουν τέσσερα για να κάνει εκείνος ένα σε έναν συσχετισμό που μοιάζει λογικός.

Σε είκοσι συμμετοχές λοιπόν ως τώρα κερδίζει κάτι παραπάνω από δύο φάουλ ανά παιχνίδι και κάνει κάτι παραπάνω από μισό. Παρά ταύτα ως εδώ πρόλαβε να συμπληρώσει 6 κίτρινες κάρτες.

Ναι, 6 κίτρινες για 13 σε βάρος του φάουλ! Δηλαδή περίπου μια κίτρινη για κάθε δύο φάουλ που κάνει σε μια επίδοση που δεν πρέπει να έχει αντιστοιχία όχι με άλλο μεσο-επιθετικό αλλά ούτε με άλλο στόπερ στο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα ο Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ με 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχει 19 σε βάρος του φάουλ ως εδώ.

Παρότι στόπερ λοιπόν, άρα υποχρεωμένος να κάνει φάουλ υπό διαφορετικές συνθήκες οι δικές του κίτρινες κάρτες είναι μόλις 3. Ο Φορτούνης λοιπόν έχει διπλάσιες κίτρινες κάρτες από τον Βίντα σε αυτό το υπέροχο πρωτάθλημα που βλέπουμε. Και έχει και την υποχρέωση πλέον να χάσει ένα ακόμη παιχνίδι λόγω τιμωρίας. Λογικά θα την εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας με αντίπαλο τον Βόλο.

Φυσικά τον Φορτούνη δεν τον «κιτρινίζουν» για τα φάουλ του συνήθως. Οι κίτρινες είναι για διαμαρτυρίες. Και ο 31χρονος άσος είναι αρχηγός. Είναι δηλαδή εκείνος ο ένας εκπρόσωπος κάθε ομάδας που προφανώς έχει την υποχρέωση να μιλήσει στον κάθε διαιτητή εκπροσωπώντας και τους συμπαίκτες του. Αυτό φαίνεται όμως ότι στην περίπτωση του δεν παίζει κάποιο ρόλο. Οι κίτρινες… κίτρινες.

Για την ιστορία: Κάρτες στον Ολυμπιακό συμπλήρωσε στην Τούμπα και ο Ζουλιέν Μπιανκόν (3). Εκείνος αναμένεται να εκτίσει στην εμβόλιμη υποχρέωση της επόμενης εβδομάδας στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024