Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
The Bohr Project: το μυστικό σχέδιο της Παρί Σεν Ζερμέν και του Αντρέα Ανιέλι για δημιουργία κλειστής λίγκας.

The Bohr Project: το μυστικό σχέδιο της Παρί Σεν Ζερμέν και του Αντρέα Ανιέλι για δημιουργία κλειστής λίγκας.

The Bohr Project: το μυστικό σχέδιο της Παρί Σεν Ζερμέν και του Αντρέα Ανιέλι για δημιουργία κλειστής λίγκας

Ενας εκ των σημαντικότερων συμμάχων της UEFA και προσωπικά του προέδρου της Αλεξάντερ Τσέφεριν στον πόλεμο κατά της Σούπερ Λιγκ, ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, δρούσε στο παρασκήνιο για να δημιουργήσει τη δική του κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα!

Η «Εκίπ» αποκαλύπτει τις προσπάθειες του ηγέτη της Παρί Σεν Ζερμέν να δημιουργήσει μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση σε συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, σε ένα πρότζεκτ που «έτρεχε» έξι μήνες πριν από την εμφάνιση της Σούπερ Λιγκ της οποίας κινεί τα νήματα η Α22.

Στη νέα διοργάνωση που έφερε την κωδική ονομασία Bohr, από το όνομα του δανού φυσικού Νιλς Μπορ, θα συμμετείχαν 24 ομάδες και το βασικό της μέλημα ήταν φυσικά το ίδιο με αυτό της Σούπερ Λιγκ, η αύξηση των εσόδων μέσω αγώνων σε μια μία κλειστή λίγκα.

Το Bohr project προέβλεπε έναν πυρήνα 14 ομάδων που θα είχαν και τα υψηλότερα έσοδα. Σ’ αυτές περιλαμβάνονταν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Ιντερ, Αρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

Θα υπήρχαν επίσης δύο προσκαλεσμένες, η Λυόν και η Μίλαν ενώ οκτώ ομάδες θα προέχονταν από ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά όχι απευθείας από τα πρωταθλήματά τους.

Θα χωρίζονταν σε τέσσερα γκρουπ ισχυρών των έξι και θα έδιναν 32 αγώνες κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης (16 εντός και αντίστοιχους εκτός έδρας). Μόνο οκτώ ομάδες θα αποκλείονταν.

Η νοκ άουτ φάση θα διεξαγόταν με διπλά παιχνίδια, ενώ το σύνολο των αγώνων θα έφτανε τα 413. Σύμφωνα με την «Εκίπ» για να μην επιβαρύνουν τα κλαμπ τους καλύτερους τους παίκτες θα χρησιμοποιούσαν στα εθνικά τους πρωταθλήματα τις δεύτερες ομάδες τους.11:05

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024