Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος προς Φλωρίδη: «Ποιο πλυντήριο θέλετε πάλι να υπηρετήσετε»

Φάμελλος προς Φλωρίδη: «Ποιο πλυντήριο θέλετε πάλι να υπηρετήσετε»

«Γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα η άρση της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών και πάει τεσσερσήμισι μήνες μετά;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης

«Συζητάμε σήμερα για ένα νομοσχέδιο για την απονομή της δικαιοσύνης, ενώ έξω οι αγρότες αλλά και οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί διεκδικούν το δίκιο τους, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στους Ποινικές Κώδικες.

«Γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα η άρση της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών και πάει τεσσερσήμισι μήνες μετά; Ποιο πλυντήριο θέλετε πάλι να υπηρετήσετε;» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.

«Ως μετρ της υποκρισίας, φέρνει εδώ ένα νομοσχέδιο για να μας μιλήσει για δικαιοσύνη ενώ ο κόσμος έξω ψάχνει το δίκιο του» λέει ο Φάμελλος

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα εξευμενίζουν την ακροδεξιά φράξια της ΝΔ, υπογράμμισε.

«Μετρ υποκρισίας»

Υποστήριξε, στη συνέχεια, ότι στο δίκαιο αίτημα που αφορά όλα τα νοικοκυριά αλλά και τους παραγωγούς της χώρας, αγρότες, επαγγελματίες, βιοτέχνες η κυβέρνηση δεν δίνει θετική απάντηση «γιατί έχει δώσει ήδη, κρυφά ή φανερά, θετική απάντηση στην αισχροκέρδεια, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα της υγείας και της παιδείας, των δημόσιων αγαθών».

«Ως μετρ της υποκρισίας, φέρνει εδώ ένα νομοσχέδιο για να μας μιλήσει για δικαιοσύνη, ενώ ο κόσμος ψάχνει το δίκιο του, γιατί είστε μια κυβέρνηση της αδικίας» σχολίασε.

Γιατί δεν ακούτε τους επιστήμονες τώρα; 

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς τη στήριξη άλλων κομμάτων, αφού το 1/3 των βουλευτών της κυβέρνησης δεν το στήριξε.

«Άρα μιλάμε για μια κυβέρνηση που δεν έχει τη δύναμη και την πλειοψηφία να προχωρήσει μια μεταρρύθμιση ισότητας και δικαιωμάτων που είναι συνταγματική υποχρέωση» είπε.

«Το νομοσχέδιο έρχεται για να εξευμενίσετε τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη και να παραπλανήσετε ξανά το εκλογικό ακροατήριο»

Σχολίασε ότι σε εκείνο το νομοσχέδιο η κυβέρνηση επικαλέστηκε ότι άκουσε τους επιστήμονες, «τώρα γιατί δεν τους ακούτε σε αυτό το νομοσχέδιο;».

Ανέφερε ότι εκείνο το νομοσχέδιο το έφερε ο κ. Μητσοτάκης «για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το ψήφισμα καταπέλτη του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας, για να αμβλύνει τις αντιδράσεις και να δείξει η κυβέρνηση ένα φιλοευρωπαϊκό προφίλ».

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στον γάμο, τόνισε, δεν το ψήφισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και, άρα, «με ποια αξιοπιστία έρχεστε τώρα να μας πείτε για σύστημα Δικαιοσύνης;».

Το νομοσχέδιο, κατέληξε, έρχεται για «να εξευμενίσετε τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη και να παραπλανήσετε ξανά το εκλογικό ακροατήριο».

Και πρόσθεσε: «Ποιο είναι λοιπόν το ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης; Όταν περιστέλλονται δικαιώματα, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι μπετόν αρμέ, όταν αναγνωρίζονται δικαιώματα, όπως έγινε με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, το 1/3 της ΚΟ δεν ψηφίζει».

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024