Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Legging legs: Ο νέος τοξικός μασαζοκορσές του TikTok

Legging legs: Ο νέος τοξικός μασαζοκορσές του TikTok

Τι ακριβώς είναι το σκάνδαλο με τα «legging legs» που κατακλύζει το TikTok - και γιατί αυτή η μόδα είναι τόσο «βλαβερή» και «τοξική» σύμφωνα με ορισμένους χρήστες των κοινωνικών δικτύων;

Οι χρήστες του TikTok καταγγέλλουν την «αηδιαστική και τοξική» τάση «legging legs» που θέλει τις γυναίκες να επιδεικνύουν τα κενά στους μηρούς τους με στενά ρούχα γυμναστικής – προειδοποιώντας ότι η μόδα ενθαρρύνει τις διατροφικές διαταραχές μεταξύ των νεαρών κοριτσιών.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο επιβλαβή και τοξικά, έχουμε νεαρά κορίτσια αυτή τη στιγμή που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να φορέσουν ένα βασικό ρούχο της γκαρνταρόμπας που είναι άνετο και μπορεί να συνδυαστεί με τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα επειδή δεν έχουν κενό στους μηρούς»

Τι ακριβώς είναι το σκάνδαλο με τα «legging legs» που κατακλύζει το TikTok – και γιατί αυτή η μόδα είναι τόσο «βλαβερή» και «τοξική» σύμφωνα με ορισμένους χρήστες των κοινωνικών δικτύων;

Πολλές νεαρές γυναίκες στην πλατφόρμα κοινοποίησης βίντεο έχουν ορίσει τον όρο «legging legs» ως το να έχουν κενό στους μηρούς που είναι ορατό στο παντελόνι από spandex – αλλά αυτό έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενο.

«Όλα τα πόδια είναι legging legs»

Η αναζήτηση «legging legs» στο TikTok φέρνει έναν συνδυασμό βίντεο – νεαρές γυναίκες που επιδεικνύουν το κενό στους μηρούς τους με το spandex κάτω από τον όρο αναζήτησης «perfect legging legs», μαζί με γυναίκες που αντιτίθενται στην «τοξική» τάση.

@miakunis11♬ original sound – harv

Οι γυναίκες της Gen Z επιδεικνύουν τα κενά στους μηρούς τους με κολάν στο TikTok, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργού περιεχομένου Mia Griggs, 20 ετών, από το Νιου Τζέρσεϊ. Λίγοι ακόλουθοι αγάπησαν το περιεχόμενο, με έναν να σχολιάζει: «Τόσο όμορφο κορίτσι».

Ωστόσο, άλλοι δεν εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ και εξέφρασαν την άποψη ότι ο καθένας μπορεί να φορέσει κολάν και πρέπει να νιώθει άνετα με αυτά, ανεξάρτητα από το πώς είναι το σώμα του.

«Ναι, ναι. Τα έχεις. Συγχαρητήρια», ειρωνεύτηκε ένα άτομο.

«Πάντα πίστευα ότι τα κολάν είναι αυτά που φοράει κανείς για να νιώθει άνετα, ειδικά όταν τίποτα άλλο δεν του ταιριάζει», έγραφε ένα άλλο σχόλιο. Ένας χρήστης αντεπιτέθηκε με το, «όλα τα πόδια είναι legging legs», ενώ ένας άλλος συμφώνησε, «πώς να αποκτήσεις legging legs: 1. Να έχεις πόδια, 2. Να φοράς κολάν».

«Αυτές οι τάσεις πρέπει να σταματήσουν»

Η Influencer Mik Zazon, της οποίας το περιεχόμενο επικεντρώνεται στον άνετο τρόπο ντυσίματος και στην ανάκαμψη από τις διατροφικές διαταραχές, έφτιαξε ένα βίντεο που καυτηριάζει την τάση του body shaming, το οποίο μοιράστηκε με τους 1,7 εκατομμύρια followers της.

Η health and fitness coach από το Columbus του Οχάιο διευκρίνισε: «Οι άνθρωποι που έχουν κενά στους μηρούς τα έχουν μόνο λόγω της κληρονομικότητας, λόγω της οστικής τους δομής, λόγω της δομής των γοφών τους».

«Τώρα, έχουμε νεαρά κορίτσια εκεί έξω που πιστεύουν ότι γεννήθηκαν λάθος», συνέχισε η influencer που ασχολείται με την ευεξία.

«Αυτές οι τάσεις πρέπει να σταματήσουν», είπε η Mik.

@mikkzazonWe are not doing this.♬ original sound – Mik Zazon

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο επιβλαβή και τοξικά, έχουμε νεαρά κορίτσια αυτή τη στιγμή που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να φορέσουν ένα βασικό ρούχο της γκαρνταρόμπας που είναι άνετο και μπορεί να συνδυαστεί με τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα επειδή δεν έχουν κενό στους μηρούς.

Ο μοναδικός σκοπός της ζωής μας δεν είναι να χωρέσουμε σε ρούχα και να ταιριάξουμε σε όποιο πρότυπο ομορφιάς υπάρχει αυτή τη στιγμή, επειδή αυτά αλλάζουν κάθε δύο εβδομάδες, αν όχι εβδομαδιαία», είπε η Mik στους followers της.

Έκλεισε το βίντεο διαμηνύοντας: «Δεν το κάνουμε αυτό».

*Με πληροφορίες από Daily Mail | Kεντρική φωτογραφία θέματος: miakunis11 | tiktok

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024