Αλλάζει ξανά προπονητή η Νάπολι: Τέλος ο Ματσάρι, ανέλαβε ο Καλτσόνα (pic)
Ο Ματσάρι αποτελεί παρελθόν από την ιταλική ομάδα, με τον Φραντσέσκο Καλτσόνα να είναι ο νέος προπονητής της Νάπολι.
Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και 48 ώρες κι ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, την ανακοίνωσε κι επίσημα:
Ο Βάλτερ Ματσάρι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των «παρτενοπέι» κι όπως τόνισε το «αφεντικό» της Νάπολι, ο Φραντσέκο Καλτσόνα (νυν ομοσπονδιακός της Σλοβακίας), θα κατευθύνει την ομάδα στον πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα, το βράδυ της Τετάρτης (21/2) για τους «16» του Champions League.
Αλλαγή σελίδας για τους Παρτενοπέι.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση:
Francesco Calzona è il nostro nuovo allenatore. Benvenuto Mister!
? #ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/tvU7tHQ8oN
— Official SSC Napoli (@sscnapoli) February 19, 2024
«Ο Ματσάρι είναι ένας φίλος της οικογένειας και είναι πάντα οδυνηρό να απολύεις έναν φίλο. Τον ευχαριστώ για το γεγονός ότι έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της ομάδας και ήρθε για να βοηθήσει σε μία δύσκολη στιγμή για εμάς.
Στην Νάπολι και στους οπαδούς της, όμως, χρειάζεται να δώσουμε κάτι περισσότερο οπότε αυτή τη στιγμή δίνουμε χώρο και στήριξη στον Φραντσέσκο Καλτσόνα που έχει δουλέψει με εμάς τόσο ως βοηθός του Σάρι όσο και του Σπαλέτι και γνωρίζει το 80% αυτού του γκρουπ παικτών» τόνισε ο Ντε Λαουρέντις στην κάμερα του ιταλικού «Sky Sport», συμπληρώνοντας:
«Ο χρόνος θα είναι γαλαντόμος και μόνος αυτός θα μας πει αν κάναμε τη σωστή επιλογή. Θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε, αρχής γενομένης από την προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.
Το πρωί της Τρίτης θα βρίσκεται στην Νάπολι και θα μιλήσουμε, έπειτα θα πάμε στο προπονητικό κέντρο και θα τον παρουσιάσω στους ποδοσφαιριστές, ειδικά σε όσους ήρθαν το καλοκαίρι και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου».
Οσο για το ενδεχόμενο να προστεθεί στο προπονητικό τιμ κι ο εμβληματικός για τη Νάπολι, Μάρκε Χάμσικ; Ο Ντε Λαουρέντις άφησε ανοικτή την πόρτα:
«Δεν κατάφερα να τον ακούσω σήμερα αλλά την Κυριακή μού είπε ότι τον ενδιέφερε πολύ η ιδέα να επιστρέψει στην Ιταλία και να δουλέψει σε μία ομάδα για χάρη της οποίας είχε πει όχι σε τοπ συλλόγους όπως η Μίλαν και η Γιουβέντους…».
- Έπος: Τενίστρια πέταξε ρακέτα στον διαιτητή και… δεν τιμωρήθηκε (vid)
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442