Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ κάνει γνωστό ότι απαγορεύεται η διακίνηση και η διάθεση του συμπληρώματος διατροφής με σπιρουλίνα VITAMIR SPIROULINA 500MG της εταιρείας OLYMP HANDELS GmbH, Γερμανίας (προμηθευτής).
Γιατί ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διακίνηση και τη διάθεσή του
Ο ΕΟΦ προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από ενημέρωση ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα με σπιρουλίνα ότι περιέχει πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες (RAHs) που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την Γερμανία.
Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.
Προληπτικό το μέτρο
Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης, σημειώνει ο Οργανισμός.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).