Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόναχο: Τι συζήτησαν Γεραπετρίτης - Φιντάν - Στο «τραπέζι» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Μόναχο: Τι συζήτησαν Γεραπετρίτης – Φιντάν – Στο «τραπέζι» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του και μεταξύ άλλων συζήτησαν για την επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Σε θετικό πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan) στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας. Οι δύο άντρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για τις όλες τις μεγάλες περιφερειακές και οικουμενικές προκλήσεις ασφαλείας (Μέση Ανατολή και Ουκρανία) ενώ έγινε αποτίμηση των συμφωνιών και των προοπτικών της θετικής ατζέντας, στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση.

Δεν έγινε συζήτηση για τις διερευνητικές επαφές στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου

Συμφωνήθηκε η ανάγκη να μη διαταραχθεί το βελτιωμένο κλίμα αλλά και να βρεθούν εκ νέου το επόμενο διάστημα. Μεταξύ των δύο αξιωματούχων δεν έγινε συζήτηση για τις διερευνητικές επαφές στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου.

Πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών οι δύο άνδρες συζήτησαν περιφερειακά και διμερή θέματα εστιάζοντας στην παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, τα επόμενα βήματα ενόψει επικείμενων συναντήσεων για τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. «Πρόθεσή μου είναι να επισκεφτώ την Άγκυρα τον ερχόμενο Μάιο ως ανταπόδοση της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν», είχε δηλώσει (ρ/σ ΣΚΑΪ) ο Kυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «πρέπει να διαφυλάξουμε το καλό κλίμα με την Τουρκία που έχει οικοδομηθεί τους τελευταίους μήνες».

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024