Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια σοκολατένια τρισδιάστατη εκτύπωση… όλο γλύκα

Μια σοκολατένια τρισδιάστατη εκτύπωση… όλο γλύκα

Το «theverge» δοκιμάζει το «Cocoa Press» και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Πόσοι εκτυπωτές σας επιτρέπουν να τρώτε το… αποτέλεσμα της εκτύπωσης; Στο ερώτημα αυτό έρχεται να απαντήσει το τεχνολογικό ηλεκτρονικό περιοδικό «theverge» που έψαξε, αγόρασε και δοκίμασε τον εκτυπωτή «Cocoa Press».  Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που αναπτύσσεται εδώ και μια δεκαετία είναι επιτέλους εδώ και είναι… υπεύθυνος για τα κιλά που πήρε ο συντάκτης του άρθρου, τα Χριστούγεννα.

Ο Sean Hollister, την περίοδο των διακοπών, παρέλαβε έναν εκτυπωτή αξίας 3.995 δολαρίων και τριάντα «μπαστουνάκια» σοκολάτας που ταιριάζουν απόλυτα όλοι οι… «νόστιμοι» στόχοι του εκπληρώθηκαν.

Ρυθμίζεις, πατάς και περιμένεις…

Όλα κύλησαν ομαλά και ο βαθμός δυσκολίας ήταν μικρός. Αρχικά συνδέθηκε με την οθόνη του εκτυπωτή, έκανε τις ρυθμίσεις και έβαλε την πρώτη ύλη σε ένα φυσίγγιο. Προθέρμανε τη σοκολάτα για 30 λεπτά, πάτησε το κουμπί start και… η διαδικασία ξεκίνησε.

Μια μικρή αστοχία στις ρυθμίσεις δεν απέδωσαν αρχικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα όμως με δύο μικρές διορθώσεις ένα απίστευτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο τριαντάφυλλο ήταν μπροστά στον Hollister έτοιμο προς βρώση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Verge (@verge)

«Ήταν πεντανόστιμο, βελούδινο και απολαυστικό. Χρειάστηκε σχεδόν ένα ολόκληρο ραβδί σοκολάτας και μόνο δύο λεπτά για να καταναλωθεί», λέει ο δημιουργούς του σοκολατένιου τριαντάφυλλου που έκανε χρήση μαύρης σοκολάτας που περιείχε φοινικέλαιο αντί για βούτυρο, προφανώς για καλύτερη ροή.

Το τεστ γευσιγνωσίας πέρασε και από τη σύζυγο του Hollister που είναι λάτρης της μαύρης σοκολάτας καθώς «έμεινε ικανοποιημένη από την ποιότητα».

Τι έγινε όμως όταν χρησιμοποιήθηκε σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα;

Ο ενθουσιασμός δεν ήταν ο ίδιος, το τελικό αποτέλεσμα θύμιζε Candy Melts και το σχήμα δεν ήταν σαν το πρώτο τριαντάφυλλο. Η σοκολάτα είναι εξαιρετικά δύσκολη πρώτη ύλη στην εκτύπωση. Το Cocoa Press σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τη θερμότητα του ακροφυσίου του. Στην περίπτωση της δοκιμής χρειάστηκαν μερικές ώρες για να φτάσει η σύριγγα σοκολάτας των 65 γραμμαρίων του εκτυπωτή σε ομοιόμορφη θερμοκρασία. Η ιδρύτρια της Cocoa Press, Ellie Weinstein, λέει ότι αυτό οφειλόταν σε ελάττωμα σε έναν από τους θερμαντήρες του και θα αντικαταστήσει ολόκληρη την κασέτα του θερμαντήρα για να λυθεί το πρόβλημα.

Ακόμα δυσκολότερη ήταν η επεξεργασία της λευκής σοκολάτας μέχρι να βρεθεί η επιθυμητή θερμοκρασία ροής.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024