Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στηρίζει τις διαμαρτυρίες των αγροτών η αντιπολίτευση - Ξορκίζει τα τρακτέρ στην Αθήνα η κυβέρνηση

Στηρίζει τις διαμαρτυρίες των αγροτών η αντιπολίτευση – Ξορκίζει τα τρακτέρ στην Αθήνα η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στέκονται στο πλάι των αγροτών, στο πλαίσιο της επερχόμενης κινητοποίησης στην πρωτεύουσα. «Αν κοπεί η Ελλάδα και η Αθήνα στα δύο είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια», λέει η ΝΔ

Υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών στέκεται η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να εκφράζονται θετικά στην επικείμενη διαδήλωση στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε πως θα πρέπει να βρεθούν πόροι ώστε να στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή.

«Καθαρά σημειολογικό αν θα κατέβουν τα τρακτέρ στην Αθήνα».

«Η πρωτογενής παραγωγή είναι εθνική υπόθεση. Αφορά την τροφοδοσία της χώρας και την επισιτιστική επάρκεια και χρειάζεται προσοχή, γιατί αφορά εμάς σαν καταναλωτές. Είναι δίκαια τα αιτήματά του; Πράγματι, υπάρχει τεράστιο κόστος παραγωγής και στο ρεύμα και στα καύσιμα», υπογράμμισε ο Διονύσης Καλαματιάνος.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «είναι δίκαια τα αιτήματά τους. Οι αγρότες έχουν δείξει ψυχραιμία, υπευθυνότητα, αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της κοινωνίας και τα σέβονται. Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους πρέπει να ακουστούν και να διαδηλώσουν».

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε πως εκτιμά ότι είναι «καθαρά σημειολογικό αν θα κατέβουν τα τρακτέρ στην Αθήνα».

«Εκτιμώ ότι ήδη η κοινωνία γνωρίζει τα προβλήματα. Η παρουσία των αγροτών στην Αθήνα για να διεκδικήσουν, είτε στο υπουργείο είτε στο Σύνταγμα, τα δικαιώματά τους, θα πρέπει να γίνει. Αν θα κατέβουν τα τρακτέρ ή όχι, θεωρώ είναι καθαρά σημειολογικό το να υπάρχουν τρακτέρ, όχι όμως κατά τη γνώμη μας να κατέβουν με τρακτέρ», σημείωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Μπατζελή.

«Ξεφεύγει από τα όρια αν κοπεί η χώρα στα δύο»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Κώστας Γκιουλέκας, δείχνοντας τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στους αγρότες που θα κινητοποιηθούν με τα τρακτέρ, τόνισε στο MEGA ότι «αν κοπεί η Ελλάδα και η Αθήνα στα δύο είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια».

Ο Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε πως οι αγρότες από την πλευρά τους έχουν δείξει ωριμότητα στις κινητοποιήσεις τους, ενώ συμπλήρωσε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε μαζί τους, δείχνοντας διάθεση για ανοιχτό διάλογο.

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Τα δημοσιονομικά όρια είναι συγκεκριμένα, όχι μόνο για τους αγρότες. Πολλοί πολίτες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες», υποστήριξε.

Καταληκτικά πρόσθεσε ότι «τα σεβαστά δικαιώματα των αγροτών δεν πρέπει να εμποδίσουν τα δικαιώματα άλλων συμπολιτών μας».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024