Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Κάλεσε στο ΥΠΕΞ διπλωμάτες της Ρωσίας για τον θάνατο του Ναβάλνι

Βρετανία: Κάλεσε στο ΥΠΕΞ διπλωμάτες της Ρωσίας για τον θάνατο του Ναβάλνι

Η Βρετανία καθιστά τις ρωσικές αρχές υπεύθυνες για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, και θα «πρέπει ν’ αποτελέσει αντικείμενο πλήρους και διαφανούς έρευνας».

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε διπλωμάτες της πρεσβείας της Ρωσίας στο Φόρεϊν Οφις χθες Παρασκευή για να τους καταστήσει σαφές πως οι ρωσικές αρχές θεωρούνται «πλήρως υπεύθυνες» για τον θάνατο του αντιπάλου του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Anton Vaganov, επάνω, εργάτης σκεπάζει με μπογιά ένα γκράφιτι στην Αγία Πετρούπολη με το πορτρέτο του Ναβάλνι και τη φράση «Ο ήρωας της νέας εποχής).

Ο θάνατος του Ναβάλνι «πρέπει ν’ αποτελέσει αντικείμενο πλήρους και διαφανούς έρευνας»

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, η βρετανική διπλωματία τονίζει πως ο θάνατος του ρώσου αντπολιτευόμενου «με μεγάλο θάρρος και ατσάλινη θέληση» σε φυλακή όπου κρατείτο στην Αρκτική «πρέπει ν’ αποτελέσει αντικείμενο πλήρους και διαφανούς έρευνας».

Τον θάνατο του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι σωφρονιστικές αρχές της αυτόνομης περιφέρειας Γιάμαλο Νένετς, όπου και εξέτιε την ποινή που του είχε επιβληθεί.

«Ενιωσε αδιαθεσία»

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των φυλακών, που επικαλούνται τα ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι «στις 16 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στη σωφρονιστική αποικία Νο. 3, ο κατάδικος Αλεξέι Ναβάλνι ένιωσε αδιαθεσία έπειτα από μια βόλτα και έχασε τις αισθήσεις του. Οι γιατροί από το ίδρυμα έφτασαν αμέσως και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης».

«Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κατάδικου. Tα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Εγιναν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. Οι γιατροί της Επείγουσας Επιχείρησης επιβεβαίωσαν τον θάνατο του καταδικασθέντα Αλεξέι Ναβάλνι. Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται», σημειώνεται.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024