Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Πούτιν συνεχάρη τον ρωσικό στρατό για την κατάληψη της Αβντιίβκα

Ουκρανία: Ο Πούτιν συνεχάρη τον ρωσικό στρατό για την κατάληψη της Αβντιίβκα

Το γεγονός πως η Ρωσία κατέκτησε την Αβντιίβκα σημαίνει πως απομακρύνεται η γραμμή του μετώπου από το Ντονέτσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τις στρατιωτικές μονάδες και τον διοικητή τους σήμερα το βράδυ για την κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Για την εξαιρετική στρατιωτική απόδοση, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους στρατιώτες που υπό την καθοδήγησή σας συμμετείχαν στις μάχες για την Αβντιίβκα», ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεγράφημά του προς τον διοικητή ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία.

Το τηλεγράφημα απαριθμούσε μονάδες που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση. Λίγο νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον «απόλυτο έλεγχο» της Αβντιίβκα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού από αυτή τη βιομηχανική πόλη, επίκεντρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους μήνες.

«Οι απώλειες του εχθρού στη μάχη για την *Αβντεγιέβκα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών ξεπέρασαν τις 1.500»

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες πρωινές ώρες την Αβντιίβκα, παραχωρώντας στη Ρωσία τη μεγαλύτερη —κυρίως συμβολική— νίκη της στα πεδία των μαχών έπειτα από την αποτυχία της αντεπίθεσης του που εξαπολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Ο υπ. Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έκανε μια πανηγυρική στρατιωτικού τύπου «αναφορά» για την κατάληψη της Αβντιίβκα

*Αβντεγιέβκα ρωσική ονομασία της Αβντιίβκα.

Οι πληροφορίες από τη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού άκουσε στο Κρεμλίνο την έκθεση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για την απελευθέρωση της Αβντιίβκα , συνεχάρη τον ρωσικό στρατό για την επιτυχία και τη σημαντική αυτή νίκη, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Στο Κρεμλίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν άκουσε την έκθεση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για την κατάληψη της Αβντιίβκα. Ο πρόεδρος συνεχάρη το στρατιωτικό μας προσωπικό, τους μαχητές μας για μια τέτοια σημαντική νίκη και μια τέτοια επιτυχία», δήλωσε ο Ντ. Πεσκόφ.

Στο Κρεμλίνο νωρίτερα σήμερα, ο υπ. Άμυνας ανέφερε στον Πούτιν για την πλήρη κατάληψη της Αβντιίβκα από την ομάδα δυνάμεων Κέντρου υπό τη διοίκηση του αντιστράτηγου Αντρέι Μορντβίτσεβ (σ.σ. Ο εικονιζόμενος στρατηγός που κέρδισε τη μάχη του Άζχοφσταλ). Η πόλη αυτή κοντά στο Ντονέτσκ αποτελούσε σημαντικό οχυρό του ουκρανικού στρατού. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «ως αποτέλεσμα της επιχείρησης απελευθερώθηκε μια έκταση 31,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι απώλειες του εχθρού στη μάχη για την Αβντιίβκα (Οι Ρώσοι την αποκαλούν Αβντεγιέβκα) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών ξεπέρασαν τις 1.500. Η απελευθέρωση της πόλης έχει απομακρύνει τη γραμμή του μετώπου από το Ντονέτσκ».

Πηγές: ΑΠΕ/TASS

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024