Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μακρόν ζητάει συλλογική αντίδραση απέναντι «στην αλλαγή στάσης» της Ρωσίας

Ο Μακρόν ζητάει συλλογική αντίδραση απέναντι «στην αλλαγή στάσης» της Ρωσίας

«Υπάρχει ανάγκη για ευρωπαϊκή αντίδραση, αλλά και ευρύτερα από τους συμμάχους μας», επισημαίνει ο Εμανουέλ Μακρόν, καταγγέλλοντας την «αλλαγή στάσης» της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε χθες Παρασκευή την «αλλαγή στάσης» της Ρωσίας – στάση που «απαιτεί συλλογική αντίδραση» από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα, επικαλούμενος κυρίως τις κυβερνοεπιθέσεις και τους φόβους για την ανάπτυξη όπλων στο Διάστημα.

«Το καθεστώς του Κρεμλίνου πριν δύο χρόνια επιτέθηκε στην Ουκρανία, μια ευρωπαϊκή χώρα. Το καθεστώς του Κρεμλίνου ενέτεινε και σκλήρυνε τις επιθέσεις του εναντίον της χώρας μας σε επίπεδο παραπληροφόρησης και στον κυβερνοχώρο.

«Υπάρχει ανάγκη για ευρωπαϊκή αντίδραση, αλλά και ευρύτερα από τους συμμάχους μας»

Και αυτές είναι μορφές σύγκρουσης», δήλωσε ο Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παρίσι (φωτογραφία, επάνω, από Thibault Camus/via Reuters).

«Η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει γίνει ένας μεθοδικός παράγοντας αποσταθεροποίησης του κόσμου», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Πολύ ξεκάθαρα, υπάρχει ανάγκη για ευρωπαϊκή αντίδραση, αλλά και ευρύτερα από τους συμμάχους μας, τους εταίρους μας και τη διεθνή κοινότητα», επέμεινε ο γάλλος πρόεδρος, μετά την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια με τον Ζελένσκι, η οποία προβλέπει συγκεκριμένα ότι η Γαλλία θα χορηγήσει στο Κίεβο πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια «έως και τρία δισεκατομμύρια ευρώ» το 2024.

«Να δώσει εξηγήσεις»

«Αν βλέπουμε πράγματα να συμβαίνουν, αν βλέπουμε ν’ ανοίγει μια νέα φάση, πρέπει να έχουμε την οξύνοια ν’ αρχίσουμε έναν νέο στρατηγικό και επιχειρησιακό προβληματισμό. Αυτό θέλει η Γαλλία», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Αναφερόμενος στις «ανησυχίες που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες για πιθανή ανάπτυξη από τη Ρωσία πυρηνικών όπλων στο Διάστημα», εκτίμησε ότι «η Ρωσία πρέπει γρήγορα να δώσει εξηγήσεις» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει «υπερβεί αρκετά όρια» στις κυβερνοεπιθέσεις της, στις οποίες ο ίδιος βλέπει «μια βούληση για επιθετικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024