Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομόφυλα ζευγάρια: Βαθιές πληγές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Χειρουργικό… ρήγμα με Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Βαθιές πληγές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Χειρουργικό… ρήγμα με Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Απώλειες μετρούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ από τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Ελαφρύτερα και διαχειρίσιμα τα «τραύματα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ψήφο κατά συνείδηση επέλεξαν πολλοί βουλευτές, στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, κόντρα στη «γραμμή» του κόμματος που εκπροσωπούν.

Σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μετρούν τις μεγαλύτερες απώλειες. Η κομματική πειθαρχία που επέβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης «έπιασε» με τον Παύλο Πολάκη να είναι ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος της Κουμουνδούρου πως δεν ψήφισε γνωστοποιώντας από νωρίς πως θα απέχει από τη ψήφιση του νομοσχεδίου επειδή έπρεπε να εγχειρίσει έναν συγγενή του. Η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε «παρών» επί της Αρχής και υπερψήφισε κάποια άρθρα. Απουσιάζει από τη ψηφοφορία ο βουλευτής Επικρατείας, Όθωνας Ηλιόπουλος.

Μετράνε απώλειες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έγινε νόμος του κράτους με ευρύτατη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 254 βουλευτές. 176 τα «ναι», 76 τα «όχι» και δύο «παρών». 

Οι «απώλειες» για τη Ν.Δ. είναι τα 20 «όχι» των βουλευτών της ενώ υπήρξαν και 31 αποχές που ναι μεν διαφώνησαν με το νομοσχέδιο αλλά ακολούθησαν την προτροπή του προέδρου του κόμματος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν… «ταμείο»

Σχεδόν το ⅓ της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ πήγε κόντρα στα «θέλω» της Χαριλάου Τρικούπη με έντεκα βουλευτές να απέχουν από τη ψηφοφορία εκ των οποίων ο ένας, Αχμέτ Ιλχάν, να δηλώνει με επιστολική ψήφο υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Τα «ναι» και το «όχι» των υπόλοιπων κομμάτων

Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας πήγαν «μπετόν» στη ψηφοφορία με τους βουλευτές των δύο παραπάνω κοινοβουλευτικών ομάδων να υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο. Από τη Νέα Αριστερά απουσίαζαν από τη ψηφοφορία οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της.

Χωρίς απώλειες και η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες με τους βουλευτές τους να καταψηφίζουν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024