Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προγραμματική Συμφωνία για την δημιουργία στέγασης μονάδας Αλτσχάιμερ στην Μυτιλήνη

Προγραμματική Συμφωνία για την δημιουργία στέγασης μονάδας Αλτσχάιμερ στην Μυτιλήνη

Δημιουργία οικοτροφείου για άτομα με άνοια στην Μυτιλήνη.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπέγραψε σήμερα 14.02.2024 παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Αστυρακάκη την προγραμματική συμφωνία με την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Αντικείμενο της συνεργασίας η οποία γίνεται στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή φορέων λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας, είναι η δημιουργία νέας στεγαστικής  μονάδων, όπου θα υπάρχει παροχή υπηρεσιών, περίθαλψης, σίτισης και στέγασης, ιατρικών υπηρεσιών και συμμετοχή σε προγράμματα θεραπείας, στους ωφελούμενους  με απώτερο σκοπό την κοινωνική ένταξη και την αποφυγή του στιγματισμού τους.

Η Περιφέρεια θα διευκολύνει την συνεργασία της Alzheimer Ελλάς με τμήματα της, με σκοπό την διοργάνωση δράσεων για την ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης και της νόσου Altheimer, θα παρέχει την αιγίδα στην διοργάνωση δράσεων για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και θα στηρίξει γενικότερα την νέα Μονάδα με κάθε πρόσφορο μέσο.

«Δημιουργία οικοτροφείου για άτομα με άνοια»

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα με την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer αφορά την πρόταση που θα κατατεθεί από την ίδια για την δημιουργία οικοτροφείου για άτομα με άνοια στην Μυτιλήνη, τα οποία θα περιθάλπονται πλήρως μετά από αίτηση τους εντελώς δωρεάν. Η νόσος Αλτσχάιμερ και παρόμοιες  άλλες μορφές άνοιας έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος υγειονομικής δαπάνης λόγω της αυξημένης φροντίδας που χρειάζονται οι άνθρωποι αυτοί, πέραν του ψυχολογικού βάρους που υφίσταται  ο ίδιος ο ασθενής αλλά κυρίως το οικογενειακό του περιβάλλον».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024