Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μουτζούρης: «Η πρόθεσή μου, ήταν και είναι να συνεργαστώ υποδειγματικά με την Κυβέρνηση»

Κώστας Μουτζούρης: «Η πρόθεσή μου, ήταν και είναι να συνεργαστώ υποδειγματικά με την Κυβέρνηση»

Συνέντευξη στα ΝΕΑ παραχώρησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Στον κεντροαριστερό χώρο και στους μεγάλους απόντες του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας στοχεύει ο νυν Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και εκ νέου υποψήφιος, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Αποφάσισα να διεκδικήσω για δεύτερη φορά ως ανεξάρτητος την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ώστε να μπορώ να εκφράζω και να διεκδικώ βάσει των επιταγών και επιθυμιών της τοπικής κοινωνίας. Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα, έχω να σας πω, ότι η παράταξη μας «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στο Βόρειο Αιγαίο», αύξησε τις δυνάμεις του, σε σχέση με τις εκλογές 2019 που στο πρώτο γύρο είχε 24,6% έναντι 33,81% που πήραμε τώρα. Άρα κάτι κάναμε καλά και κάποιοι μας αντάμειψαν με τη ψήφο τους. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους για να δώσουμε τη 2η μάχη με πίστη σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στον δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Στις εκλογές του 2019 στο 2ο γύρο, πήραμε ένα 55%. Τότε είχαμε ένα Κεντροαριστερό χώρο του εύρους 45% κατακερματισμένο σε 5 παρατάξεις. Τώρα, σε αυτές τις εκλογές, ο χώρος αυτός έχει συρρικνωθεί στο εύρος 26,21% και σε τρεις παρατάξεις. Θα απευθυνθούμε, λοιπόν, σ’ αυτόν τον χώρο και στους μεγάλους απόντες του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας που είναι η αποχή του 48% που σημειώθηκε. Και είναι μεγάλη και δεν πρέπει στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Πώς βλέπετε τη συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον την Κυριακή εκλεγεί ο δικός σας συνδυασμός;

Η πρόθεσή μου, όπως και ως τώρα, ήταν και είναι να συνεργαστώ υποδειγματικά με την Κυβέρνηση, από την οποία ως τώρα δεν έχω παράπονο, το Βόρειο Αιγαίο είχε και έχει την υποστήριξή της. Η πρόθεσή μου για καλή συνεργασία υπήρχε και θα υπάρχει, για το καλό του τόπου και των κατοίκων του, σε όποια θέση και να μας εντάξει η ψήφος τους. Δεν είμαστε εχθρός με κανέναν. Ούτε με τον Πρωθυπουργό , ούτε με τον κ. Στεφανή, ούτε με κανέναν. Εργάσθηκα και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι για το καλό του τόπου μου, που όλοι αγαπούμε εδώ, και της κοινωνίας του, εκφράζοντας όποτε απαιτείται και το ζητούν οι πολίτες , το ΟΧΙ σε ότι μπορεί να είναι εις βάρος τους.

Ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε στο πρώτο Περιφερειακό με την ανάληψη της διοίκησης τον Ιανουάριο του 2024;

Τον πρώτο λόγο στο Πρόγραμμά μας , έχει η Οικονομία και η Ανάπτυξη , τα Έργα Υποδομής και οι Δράσεις για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Και φυσικά μία ισχυρή Κοινωνική Πολιτική έναντι των νησιωτών που έχουν ταλαιπωρηθεί από την μεταναστευτική κρίση που έζησαν το 2020 και αρχίζουν να ξαναζούν εδώ και 3 μήνες δεδομένου ότι αυξήθηκαν απότομα οι αφίξεις οικονομικών μεταναστών.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ένθετο cityhub

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024