Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανηγυρισμοί στο Σύνταγμα για την αναγνώριση της ισότητας στον γάμο για όλους

Πανηγυρισμοί στο Σύνταγμα για την αναγνώριση της ισότητας στον γάμο για όλους

Ιστορική χαρακτηρίζεται η 15η Φεβρουαρίου για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου.

Από νωρίς εκατοντάδες κόσμου, ΛΟΑΤΚΙ+ και μη, συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος και έξω από την Βουλή των Ελλήνων για να γιορτάσουν αυτή την ημέρα-σταθμό της ψήφισης ενός νομοσχεδίου που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα. Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, τις δεκάδες αρνητικές ψήφους στην Βουλή και την αποχή που επέλεξαν κάποιοι από τους 300, η Ελλάδα θα γίνει η 21η στην Ευρώπη, η 16η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η 37η παγκοσμίως που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου υπερψηφίστηκε με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών», ενώ σημειώθηκαν και 46 αποχές.

Οι αποκλεισμένοι και αδικημένοι συμπολίτες μας μπορούν να γιορτάσουν ελεύθερα την αγάπη τους και με σφραγίδα από το Δημαρχείο!

Ταυτόχρονα πάρα πολύ σημαντικά νομικά προβλήματα για οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, που ήδη έχουν παιδιά, λύνονται μετά την δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πλέον ο πολιτικός γάμος είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, ενώ διασφαλίζεται και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω τεκνοθεσίας από ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου.

Ένα μικρό Pride με χαμόγελα, συνθήματα και τραγούδια

Από το απόγευμα άρχισε να συρρέει πλήθος κόσμου έξω από το Κοινοβούλιο για να γιορτάσει αυτή τη σημαντική ημέρα. Με τραγούδια, συνθήματα, με πλακάτ και πανώ και κυρίως με χαμόγελα χαράς, άνθρωποι κάθε φύλου και κάθε προσανατολισμού, μαζεύτηκαν να γιορτάσουν ένα καινούριο κεφάλαιο στις ατομικές ελευθερίες στην Ελλάδα.

Παρά τις σφοδρές – πλην αναμενόμενες – αντιδράσεις της εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και προσβολές από κύκλους που πρεσβεύουν τον πολιτικό σκοταδισμό μέσα στην Βουλή (σ.σ. Β. Στίγκας, Α. Σαμαράς και άλλοι) πλέον όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία. Οι αποκλεισμένοι και αδικημένοι συμπολίτες μας μπορούν να γιορτάσουν ελεύθερα την αγάπη τους και με σφραγίδα από το Δημαρχείο!

Πλέον, η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να χαρεί τα δικαιώματά της.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024