Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιο θα είναι το dress code του Met Gala 2024 με τίτλο «Ο κήπος του χρόνου»;

Ποιο θα είναι το dress code του Met Gala 2024 με τίτλο «Ο κήπος του χρόνου»;

Το νέο θέμα του Met Gala 2024 είναι ο «Ο κήπος του χρόνου».

Η Zendaya, η J.Lo, η Bad Bunny και ο Chris Hemsworth θα είναι οι νέοι «συμπρόεδροι» μαζί με την Anna Wintour.

Ποιο θα είναι, όμως, το dress code του Met Gala 2024 με τίτλο «Ο κήπος του χρόνου»;

Ο φετινός ενδυματολογικός κώδικας είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο του J.G. Ballard «Ο κήπος του χρόνου» του 1962, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός κόμη και μιας κόμισσας που ζουν σε μια βίλα με θέα έναν εξαιρετικό κήπο, στον οποίο εισβάλλει πλήθος κόσμου.

Απηχώντας τις γραφικές απεικονίσεις του βιβλίου, ο ενδυματολογικός κώδικας αφορά τη «φευγαλέα ομορφιά», σύμφωνα με τη Vogue. Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης τα «μελαγχολικά λουλουδάκια» ως αναφορά.

Άλλες αναφορές περιλαμβάνουν τη συλλογή του Dries Van Noten για την Άνοιξη του 2014 που περιείχε κεντήματα τουλίπας και παπαγάλων, καθώς και τα διακοσμημένα με λουλούδια κομμάτια του Karl Lagerfeld από τη συλλογή Couture του οίκου Chanel για την Άνοιξη του 2015.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Και η έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών για την Άνοιξη 2024

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ανακοίνωσε το θέμα της έκθεσης και του γκαλά του Ινστιτούτου Κοστουμιών για την Άνοιξη 2024, «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion», το περασμένο φθινόπωρο.

Το θέμα θα «εξερευνήσει τις έννοιες της αναγέννησης και της ανανέωσης, χρησιμοποιώντας τη φύση ως μεταφορά για την παροδικότητα της μόδας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Met.

Το Sleeping Beauties θα εντείνει την εμπλοκή με αυτά τα αριστουργήματα της μόδας, προκαλώντας «το πώς αισθάνονται, κινούνται, ακούγονται, μυρίζουν και αλληλεπιδρούν όταν φοριούνται, προσφέροντας τελικά μια βαθύτερη εκτίμηση της ακεραιότητας, της ομορφιάς και της καλλιτεχνικής λάμψης των έργων που εκτίθενται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Met, ο Max Hollein στην ανακοίνωση.

Το Met Gala θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου και θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης για το κοινό από τις 10 Μαΐου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο φετινός ενδυματολογικός κώδικας είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο του J.G. Ballard «Ο κήπος του χρόνου» του 1962, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός κόμη και μιας κόμισσας που ζουν σε μια βίλα με θέα έναν εξαιρετικό κήπο, στον οποίο εισβάλλει πλήθος κόσμου

Photo: YouTube

Τι είναι το Met Gala;

Το Met Gala οργανώθηκε αρχικά από την Anna Wintour το 1995 και αναγνωρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της μόδας. Λειτουργεί επίσης ως έρανος για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης και συμπίπτει χρονικά με τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης μόδας του.

Με περίπου 600 συμμετέχοντες, η λίστα των καλεσμένων κρατείται γενικά άκρως απόρρητη μέχρι το βράδυ πριν από την εκδήλωση. Στους προηγούμενους καλεσμένους έχουν συμπεριληφθεί όλοι, από τη Rihanna και τη Lady Gaga μέχρι την Blake Lively και την Kim Kardashian – όλοι τους φορώντας αξέχαστες εμφανίσεις.

*Με στοιχεία από abcnews.go.com

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024