Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Δεσμεύονται να συνεχίσουν τις επιθέσεις - Έκρηξη κοντά σε πλοίο ανοικτά της Υεμένης

Χούθι: Δεσμεύονται να συνεχίσουν τις επιθέσεις – Έκρηξη κοντά σε πλοίο ανοικτά της Υεμένης

Οι Χούθι της Υεμένης δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε πλοία σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους όσο το Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει «εγκλήματα».

Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα εμπορικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές κατόπιν επίθεσης που δέχθηκε από βλήμα περίπου 100 ναυτικά μίλια ανατολικά της πόλης-λιμάνι Άντεν της Υεμένης.

Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανέφερε ότι ένα βλήμα ανατινάχθηκε σε απόσταση μερικών ναυτικών μιλίων από το πλοίο, αλλά δεν το χτύπησε.

Σύμφωνα με την εταιρεία υπήρξαν μικρές ζημιές από θραύσματα που προκάλεσαν διαρροή ντίζελ. Ακόμα όπως υπογράμμισε η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 100 μιλίων από το Άντεν και δεν έπληξε άμεσα το πλοίο. Τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και δεν έπαθαν τίποτα.

Οι Χούθι της Υεμένης δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους όσο το Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει «εγκλήματα» εις βάρος τους

Από την πλευρά του ο οργανισμός ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO), ανέφερε ότι  έλαβε μια αναφορά για έκρηξη 15 ναυτικά μίλια από το πλοίο ενώ ταξίδευε περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές.

«Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου» στα ανατολικά της πόλης Άντεν, ανακοίνωσε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το επόμενο λιμάνι κατάπλου.

Οι προσκείμενοι στο Ιράν Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει επανειλημμένες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ από τα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου έτους, υποστηρίζοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους που υπομένουν τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο στα μέσα ενημέρωσης των Χούθι για το περιστατικό της Πέμπτης.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε πλοία οι Χούθι

Οι Χούθι της Υεμένης δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους όσο το Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει «εγκλήματα» εις βάρος τους, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο ηγέτης τους.

«Οι επιχειρήσεις μας έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον εχθρό κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία και πραγματικό θρίαμβο», είπε ο Αμπντουλμαλίκ αλ-Χούθι σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Είπε πως η οργάνωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους παρά τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη σε αντίποινα για τις επιθέσεις των Χούθι στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιθέσεις στην Ευθρά Θάλασσα έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα και έχουν αναγκάσει εταιρίες να αναδρομολογήσουν τα πλοία τους σε μεγαλύτερες και ακριβότερες διαδρομές γύρω από τη νότια Αφρική ενώ έχουν προκαλέσει φόβους για επέκταση του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς και αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024