Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έπεσε βελανίδι κι ο αστυνομικός νόμιζε ότι ο ύποπτος πυροβόλησε και άνοιξε πυρ

ΗΠΑ: Έπεσε βελανίδι κι ο αστυνομικός νόμιζε ότι ο ύποπτος πυροβόλησε και άνοιξε πυρ

Ο 24χρονος συλληφθείς δεν τραυματίστηκε - Ο Χερνάντεζ που ήταν πρώην στρατιωτικός κρίθηκε ένοχος για υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας

Ένας αστυνομικός στη Φλόριντα των ΗΠΑ παραιτήθηκε μετά το απίστευτο περιστατικό στο οποίο πρωταγωνίστησε, καθώς πέρασε για πυροβολισμό τον ήχο ενός βελανιδιού που έπεσε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο την ώρα που είχε μέσα άοπλο ύποπτο και άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς.

Ο 24χρονος ύποπτος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, αλλά όπως ανέφερε «τρομοκρατήθηκε και έκτοτε έχει ψυχολογικό τραύμα».

Ο ήχος του βελανιδιού καταγράφεται στην κάμερα – 1,1 δευτερόλεπτα αργότερα ο Χερντάντεζ φωνάζει «πυροβολισμοί! πυροβολισμοί!»

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Οκαλούζα έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό από την κάμερα που έφερε επάνω του ο αστυνομικός Τζέσε Χερνάντες.

Στο περιστατικό που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2023, ο Χερνάντεζ ετοιμάζεται να μπει στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο όταν πέφτει ένα μεγάλο βελανίδι στην οροφή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εσωτερικής έρευνας της αστυνομίας που διήρκεσε οκτώ εβδομάδες και κατέληξε σε μια έκθεση 44 σελίδων.

Τότε ο αστυνομικός αρχίζει να φωνάζει και ταυτοχρόνως να αδειάζει το όπλο του προς την κατεύθυνση του υπόπτου, ο οποίος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του οχήματος φορώντας χειροπέδες.

Ο ήχος του βελανιδιού έχει καταγραφεί από την κάμερα που έφερε πάνω του ο Χερνάντες, ο οποίος ακριβώς 1,1 δευτερόλεπτο αργότερα άρχισε να φωνάζει «πυροβολισμοί! πυροβολισμοί!».

«Με χτύπησαν» φώναζε καθώς πυροβολούσε

Αμέσως ο αστυνομικός πέφτει στο έδαφος, κυλιέται κάτω και βγάζει το όπλο του, προτού αρχίσει να πυροβολεί πολλές φορές εναντίον του αστυνομικού οχήματος. «Με χτύπησαν! Με χτύπησαν!», ακούγεται να φωνάζει στο βίντεο.

Την ίδια ώρα η συνάδελφός του, που βρισκόταν επίσης έξω από το αστυνομικό όχημα, έβγαλε κι εκείνη το όπλό της και άδειασε τη γεμιστήρα στο αυτοκίνητο.

Από θαύμα ο ύποπτος που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα δεν χτυπήθηκε από τις σφαίρες. Η έρευνα έδειξε ότι ο συλληφθείς Μαρκίς Τζάκσον δεν έφερε όπλο.

Ο Χερνάντες, πρώην στρατιωτικός που είχε πρόσφατα προσληφθεί στην αστυνομία, κρίθηκε ένοχος για υπερβολική χρήση φονικής βίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι πίστεψε ότι ο ήχος του βελανιδιού ήταν πυροβολισμός από πιστόλι με σιγαστήρα. Παραιτήθηκε από την αστυνομία.

«Παραδέχομαι ότι αυτή ήταν μια ιδιαίτερα δραματική και τραυματική στιγμή για τον Τζάκσον και είμαστε πραγματικά ανακουφισμένοι που δεν τραυματίστηκε», δήλωσε ο σερίφης Έρικ Άντεν, ενώ του ζήτησε δημοσίως συγνώμη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024