Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν προς Κογκρέσο: «Βάλτε τέλος στην επιδημία βίας με χρήση όπλων που μας κάνει κομμάτια»

Μπάιντεν προς Κογκρέσο: «Βάλτε τέλος στην επιδημία βίας με χρήση όπλων που μας κάνει κομμάτια»

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε για ακόμη μια φορά σε αποφασιστική αντιμετώπιση του θέματος, μετά τους πυροβολισμούς στο Κάνσας

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε για ακόμη μια φορά το Κογκρέσο να ενεργήσει για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων, έπειτα από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες Τετάρτη εν μέσω της παρέλασης των νικητών του Super Bowl του αμερικανικού ποδοσφαίρου, στο Κάνσας, όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν.

«Ζητώ από τη χώρα να σταθεί μαζί μου, να ακουστεί η φωνή σας στο Κογκρέσο, ώστε να απαγορευτούν επιτέλους τα όπλα» λέει ο Τζο Μπάιντεν

«Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στο Κάνσας και για να βρει η χώρα μας την αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε αυτή την παράλογη επιδημία βίας με τη χρήση όπλων που μας κάνει κομμάτια», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του προέδρου Μπάιντεν.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε στη δήλωσή του ότι το Super Bowl είναι το πιο ενωτικό γεγονός στην Αμερική και όταν αυτή η χαρά μετατρέπεται σε τραγωδία πλήττει βαθιά την αμερικανική ψυχή.

«Τα σημερινά γεγονότα πρέπει να μας συγκινήσουν, να μας σοκάρουν, να μας ντροπιάσουν ώστε να δράσουμε. Τι περιμένουμε; Τι άλλο πρέπει να δούμε; Πόσες ακόμα οικογένειες πρέπει να διαλυθούν;» προσθέτει.

«Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Και ζητώ από τη χώρα να σταθεί μαζί μου. Στο να ακουστεί η φωνή σας στο Κογκρέσο, ώστε να απαγορευτούν επιτέλους τα όπλα που σκοτώνουν, να τα κρατήσουμε μακριά από τα χέρια αυτών που δεν έχουν καμία δουλειά να τα κατέχουν ή να τα χειρίζονται. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, απλά χρειαζόμαστε το θάρρος να το κάνουμε».

Χάος στο Κάνσας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης των Kansas City Chiefs για την κατάκτηση του Super Bowl 2024, δύο άτομα ξεκίνησαν να πυροβολούν.

Οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Πληροφορίες του CNN και του FOX σημειώνουν ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον δεκατέσσερις.

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όλα έγιναν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό-ορόσημο στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, όπου οι πρωταθλητές του NFL Chiefs γιόρταζαν τη νίκη τους στο Super Bowl.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024