Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τερίμ των ντέρμπι

Ο Τερίμ των ντέρμπι

Ο Τούρκος τεχνικός μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες έχει αντιστρέψει το κλίμα στα μεγάλα παιχνίδια

Όταν ήρθε – ως κεραυνός εν αιθρία – μέσα στις γιορτές ο Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό στη θέση του Γιοβάνοβιτς οι Πράσινοι είχαν αρχίσει να χτίζουν μια αρνητική παράδοση στα ντέρμπι και δεν σταύρωναν νίκη, αλλά ο Τούρκος τεχνικός άλλαξε την ψυχολογία.

Η νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ στο κύπελλο ήταν η πρώτη στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση καθώς μετρούσε στην έδρα του αντιπάλου του μόλις μια ισοπαλία και είχε ηττηθεί 8 φορές σε 9 επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Παράλληλα έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ εφέτος εκεί.

Νωρίτερα με Τερίμ πάλι στον πάγκο ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει από το κύπελλο στα πέναλτι τον Ολυμπιακό τον οποίο νίκησε και στο πρωτάθλημα (2-0) ενώ στην έδρα της ΑΕΚ ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις με πέναλτι (2-2) και έχοντας σημαντικά παράπονα από τη διαιτησία. Μοναδική ήττα αυτή από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα (2-1) με ανατροπή με τον Τερίμ να έχει μεταφέρει θετική αύρα στους παίκτες του στα μεγάλα παιχνίδια στα οποια είχαν ξεχάσει να νικάνε.

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου του 2023, όταν ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβανοβιτς με πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις έφευγε νικητής από την Τούμπα (2-1) κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 5η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου των πλέι οφ.

Το Τριφύλλι που είχε νικήσει την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (2-0) ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας με 72 βαθμούς έναντι 69 της ΑΕΚ που υποδεχόταν αμέσως μετά και με νίκη θα σφράγιζε ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου μετά από 13 χρόνια!

Ήταν η εποχή που ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος βρισκόταν μέσα στα μέλια με τον Σέρβο τεχνικό που είχε αναλάβει πριν δυόμιση χρόνια την ομάδα και την είχε βάλει στο σωστό δρόμο.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ ενώ γκέλα με τον αδιάφορο ΠΑΟΚ επίσης στη Λεωφόρο (1-1) έφερε τον Παναθηναϊκό να ψάχνει αποτέλεσμα στο Γεώργιος Καραισκάκης κόντρα στον αδιάφορο (μόνο βαθμολογικά) Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι έχοντας πολλούς παίκτες με κορονοϊό είχαν ζητήσει αναβολή αλλά η λίγκα τους έδωσε μια μέρα έξτρα. Το γκολ του Ολεγκ Ρέαμτσουκ έκρινε το ντέρμπι (κεκλεισμένων των θυρών) υπέρ των απερχόμενων πρωταθλητών (1-0) και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη με ανατροπή (2-1) στέρησε τον τίτλο από τους Πράσινους.

Μάλιστα πριν από αυτό το παιχνίδι , ο Σέρβος τεχνικός μετρούσε ένα αήττητο σερί επτά αγώνων (απ’ τα μεγαλύτερα στην ιστορία των πράσινων) απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, το οποίο σταμάτησε στο Φάληρο το βράδυ της 8ης Μαΐου. Σε αυτή τη διαδρομή έως το συγκεκριμένο ματς, ο Γιοβάνοβιτς μέτρησε (σε κανονική περίοδο και πλέι οφ) συνολικά τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό.

Έτσι εκείνο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα λοιπόν ήταν το τελευταίο παιχνίδι με ομάδες του Big-4 που πήρε το τρίποντο ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς στον αγωνιστικό χώρο. Καθώς εκτός του χαμένου πρωταθλήματος του 2023, η ομάδα του Σέρβου τεχνικού (που είχε αποκλειστεί και στο κύπελλο από τον ΠΑΟΚ) άρχισε και το νέο πρωτάθλημα με δύο γκέλες στη Λεωφόρο χάνοντας με 2-1 από την ΑΕΚ και ισοφαρίζοντας στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων τον ΠΑΟΚ (2-2).

Μοναδική νίκη σε ντέρμπι αυτό στις δικαστικές αίθουσες κόντρα στον Ολυμπιακό με την αλήστου μνήμης διακοπή του αγώνα στο 1-1 για κροτίδα που έπεσε εκτός αγωνιστικού χώρου στο Καραϊσκάκης. Αυτή η αδυναμία του Παναθηναϊκού να νικήσει ντέρμπι (μετά τις 23 Απριλίου του 2023) προσμέτρησε – σε συνδυασμό και με τον εφετινό αποκλεισμό από την Ευρώπη – στην απόφαση του προέδρου του Παναθηναϊκού για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και σίγουρα νιώθει δικαιωμένος αν και το ταμείο θα γίνει στο φινάλε της περιόδου καθώς ο Τερίμ ήρθε για να πάρει το πρωτάθλημα όπως ο ίδιος άλλωστε είπε όταν δέχτηκε την πρόταση.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024