Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φατίχ Τερίμ: Αυτός είναι ο …μαγικός του αριθμός!

Φατίχ Τερίμ: Αυτός είναι ο …μαγικός του αριθμός!

Εχοντας οδηγήσει σε αρκετά παιχνίδια το Τριφύλλι, το δείγμα είναι αρκετό για τα πρώτα συμπεράσματα που μοιάζουν ασφαλή.

Λίγο πάνω από ένα μήνα είναι το διάστημα που συμπλήρωσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Φατίχ Τερίμ.

Τον μαθαίνουμε και μας μαθαίνει. Κυρίως αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι τον τρόπο που λειτουργεί και το πώς σκέφτεται το ποδόσφαιρο. ‘

Η αν προτιμά κάποιος, τι είδους ποδόσφαιρο θέλει από τον Παναθηναϊκό που έχει στο μυαλό του. Εχοντας οδηγήσει σε αρκετά παιχνίδια το Τριφύλλι, το δείγμα είναι αρκετό για τα πρώτα συμπεράσματα που μοιάζουν ασφαλή.

Ο Τερίμ δεν είναι προπονητής του στυλ να …ξεφύγει το σκορ. Θέλει να διασφαλίσει τη νίκη, να μην «ανοίξει» το παιχνίδι και αν «κλειδώσει» τους βαθμούς, νοιάζεται όχι για παραπάνω γκολ αλλά για να …σβήσει το ματς. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ρίσκο. Ποιος είναι ο αγαπημένος του αριθμός; Το νούμερο 2! Ο Τούρκος προπονητής έχει εκκινήσει με μαζεμένα ματς στη Λεωφόρο και μολονότι άδειο το γήπεδο, το πλεονέκτημα συντροφεύει τον Παναθηναϊκό. Τέσσερα ματς έδωσε, τέσσερις νίκες πήρε, αξιοσημείωτη επίδοση. Πόσα γκολ πέτυχαν οι Πράσινοι στο σπίτι τους; Οκτώ. Από δύο σε κάθε παιχνίδι, ιδού λοιπόν γιατί το «2» είναι ένας …μαγικός αριθμός για τον Τερίμ.

Αλλά ακόμη κι αν πάμε σε εκτός έδρας αγώνες (πρωταθλήματος, εννοείται), με 2-2 έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια και ηττήθηκε 1-2 από τον ΠΑΟΚ. Του έλειπε, εκεί, ένα ακόμη γκολ για να πάρει τον βαθμό που θα ήθελε ο Τερίμ. Και πολύ περισσότερο, ασφαλώς και θα ήθελε να μην είχε νικήσει στο φινάλε του ματς στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ.

Τι παρεμβάσεις, τώρα, κάνει στο σχήμα του Παναθηναϊκού. Μια καινοτομία είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει στον Αράο σε θέση κεντρικού μπακ. Μαζί με τον Γεντβάι. Ο Βραζιλιάνος εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί, έχει αυτοπεποίθηση, έδεσε με τον παρτενέρ του και υποβιβάστηκε στην ιεραρχία ο Σένκεφελντ. Παράλληλα, αν χρειαστεί «ανεβαίνει» και στη γραμμή των μέσων. Επιπρόσθετα, η ηχηρή κίνηση του ΠΑΟ στο παζάρι του χειμώνα, ο Μπακασέτας, μπήκε αμέσως στην ενδεκάδα.

Καθόλου παράξενο αυτό, γιατί ακόμη κι αν δεν έλαμψε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, ήταν «μέσα» στο δύο γκολ, έβαλε την υπογραφή του στη νίκη. Ο δε Μπερνάρ, ναι, είναι σε διαδικασία φυγής από τον ΠΑΟ, ποιος όμως μπορεί να αγνοήσει πως βρήκε δίχτυα σε κρίσιμο ντέρμπι;

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός πείθει πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Δεν ενθουσιάζει, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς πως είναι στιβαρός στο παιχνίδι του στο μεγαλύτερο διάστημα ενός αγώνα. Ο Τερίμ, σίγουρα θα ικανοποιείται με όσα βλέπει.

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024