Κασσελάκης: Οι καταδικαστέες ενέργειες της Χαμάς δεν δικαιολογούν τις πράξεις του Ισραήλ
Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών
Με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριαντ αλ – Μαλίκι, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Ρένα Δούρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη ραγδαία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και τους χιλιάδες άμαχους νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι ενέργειες της Χαμάς δεν δικαιολογούν το Ισραήλ»
Παράλληλα, τόνισε ότι οι καταδικαστέες τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε τις σταθερές θέσεις αρχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο παλαιστινιακό ζήτημα, υπενθυμίζοντας τα πολύ σημαντικά βήματα που αναλήφθηκαν κατά την περίοδο 2015-2019.
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια στο MEGA
- Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ο Τίμοθι Μπάσφιλντ 3 ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης για παιδική κακοποίηση
- Το κρυμμένο εγκεφαλικό σήμα που αποκαλύπτει την Αλτσχάιμερ χρόνια πριν από τη διάγνωση
- Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου – «Ο άγγελός μου, έφυγε μαρτυρικά»
- Πότε θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας του κλειστού Αγίου Δημητρίου σε «Γιώργος Πρίντεζης»
- Καιρός: Πού καταγράφηκαν οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης – Αλλάζει το σκηνικό από την Τετάρτη
- ΠΑΣΟΚ για εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των Ορκωτών Ελεγκτών που έκαναν τον έλεγχο του 2024
- Νόσος του Crohn: Πώς μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να την προβλέψει χρόνια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442