Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της Λίνας Κλείτου, μετά την «επίθεση» στον Γ. Μάγγο

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της Λίνας Κλείτου, μετά την «επίθεση» στον Γ. Μάγγο

Ομάδα μελών του Ρουβίκωνα πραγματοποίησε παρέμβαση με πανό και τρικάκια για την αήθη επίθεση της Λίνας Κλείτου κατά του Γιάννη Μάγγου, επ' αφορμή φωτογραφίας που τον εμφάνιζε σε διαδήλωση.

Παρέμβαση έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου Λίνας Κλείτου στου Φιλοπάππου από τον Ρουβίκωνα, κατόπιν προηγηθείσας λεκτικής επίθεσης της κατά του Γιάννη Μάγγου, πατέρα του αδικοχαμένου Βασίλη, που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ Σχολιάζοντας φωτογραφία που έδειχνε τον Γιάννη Μάγγο σε διαδήλωση ανέφερε: «Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Όλη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα». Όπου είναι κατανοητό να μην τον γνώριζε, όμως σε επόμενο χρόνο μπορούσε να ζητήσει μια ανθρώπινη «συγγνώμη».

Η παρέμβαση ήταν καθόλα ειρηνική με τρικάκια, συνθήματα και πανό

Σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως «Είναι ολοφάνερο ότι ζούμε σε μια εποχή στην οποία μια πολύ μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και δεοντολογίας. Χωρίς καμία ντροπή και με μόνο γνώμονα το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον μετατρέπονται καθημερινά σε δεκανίκια της κυβέρνησης, ώστε να περάσουν το οποιοδήποτε κυβερνητικό αφήγημα. Ένα από αυτά τα δεκανίκια ακούει στο όνομα Λίνα Κλείτου».

Τα τρικάκια ανέφεραν από τη μια μεριά «Βασίλης Μάγγος Παρών» και από την άλλη μεριά «και ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα».

Ο μοναχικός δρόμος του «κυρίου Γιάννη», όπως τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα, που κρατάει ένα πλακάτ ή ένα χαρτόνια για τον γιο του Βασίλη

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται το άστοχο σχόλιο της δημοσιογράφου με την επεξήγηση πως «Είτε η κ. Κλείτου δεν γνωρίζει τον πατέρα του νεκρού αγωνιστή και δεν μπήκε καν στον κόπο να το ψάξει, είτε τον γνωρίζει τόσο καλά που από επιλογή αποφάσισε να χλευάσει τον κ. Γιάννη Μάγγο. Και οι δύο περιπτώσεις περισσότερο θυμίζουν τρολ του διαδικτύου παρά δημοσιογράφο και αυτό από μόνο του είναι τόσο θλιβερό όσο και επικίνδυνο».

Ο Ρουβίκωνας υπενθύμισε αντίστοιχες λεκτικές επιθέσεις, πάλι από την Λίνα Κλείτου, κατά της Μάγδας Φύσσα και του νεκρού Κώστα Φραγκούλη που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το 2022. Η ανακοίνωση καταλήγει χιουμοριστικά αναφέροντας πως «σε περίπτωση που το έχει ξεχάσει, οφείλουμε να της υπενθυμίσουμε πως δηλώνει πτυχιούχος νομικής, αλλά σύμφωνα με τη δεξιά ρητορική, η ίδια ανήκε στους «αιώνιους φοιτητές» αποτελώντας προφανώς αποτυχία του ίδιου της του εαυτού. Καλό θα ήταν λοιπόν, η κ. Κλείτου να σκέφτεται διπλά και τριπλά πριν μιλήσει».

Ο κύριος Γιάννης Μάγγος, είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται να δικαιώσει την μνήμη του γιού του, του αδικοχαμένου Βασίλη, με θεσμικό τρόπο. Αντίστοιχα στηρίζει άλλες πρωτοβουλίες για κοινωνικά ζητήματα και δέχεται και ο ίδιος την αγάπη και την στήριξη του κόσμου στον αγώνα του για την τιμωρία των δραστών του ξυλοδαρμού του γιού του. Πρόκειται για έναν βαθιά αξιοπρεπή άνθρωπο και αγωνιστή που προσπαθεί μέσα από τους θεσμούς και τα δικαιώματά του ως πολίτης, να μην ξεχαστεί η υπόθεση του γιου του.

Ο κύριος Μάγγος αν θέλει κάποιος να ακριβολογεί, είναι ένας βαθιά προοδευτικός άνθρωπος, το ακριβώς αντίθετο από την λέξη «σκοταδιστής» που συνόδευσε το tweet.

Η «πληρωμένη» απάντηση ενός βαθιά καλλιεργημένου και αξιοπρεπή πρώην εκπαιδευτικού

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Λίνα Κλείτου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο για μια αρνητική κριτική σε εστιατόριο της κηφισιάς με μια «σαλάτα με μάνγκο και καλαμάρι ήταν αδιάγνωστη ως προς το καλαμάρι»

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024