Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο πατέρας του Κέλβιν Κίπτουμ ζητά έρευνα μετά το μοιραίο τροχαίο - Ο σοκαριστικός ισχυρισμός

Ο πατέρας του Κέλβιν Κίπτουμ ζητά έρευνα μετά το μοιραίο τροχαίο – Ο σοκαριστικός ισχυρισμός

Λίγα μόνο 24ωρα μετά τον σοκαριστικό θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ, ο πατέρας του ζητά έρευνα για το μοιραίο τροχαίο και μια περίεργη επίσκεψη στο σπίτι του.

Λίγα 24ωρα μετά το μοιραίο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον 24χρονο κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ του Μαραθωνίου, ο πατέρας του Κέλβιν Κίπτουμ ζητά έρευνα για ένα τρομακτικό περιστατικό πριν από τον θάνατό του.

Ο πατέρας του αθλητή, Samson Cheruiyot, ισχυρίστηκε πως τέσσερις άντρες είχαν εμφανιστεί στο σπίτι του λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του γιου του και αρνήθηκαν να του πουν ποιοι είναι.

Τι ήθελαν από τον γιο μου και γιατί αρνήθηκαν να πουν ποιοι είναι;

Ο Κέλβιν Κίπτουμ, πατέρας δύο παιδιών, πέθανε σε τροχαίο όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του το βράδυ της Κυριακής.

Στο μοιραίο δυστύχημα πέθανε και ο προπονητής του από τη Ρουάντα, Gervais Hakizimana, ενώ μια γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας του Κέλβιν Κίπτουμ δήλωσε στο Citizen TV της Κένυας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να διερευνήσει τους μυστηριώδεις άντρες, καθώς αισθάνεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Είπαν ότι τον ήθελαν και τώρα που συνέβη αυτό, αναρωτιέμαι τι έψαχναν εκείνη τη στιγμή. Τι ήθελαν από τον γιο μου και γιατί αρνήθηκαν να πουν ποιοι είναι;» διερωτήθηκε ο πατέρας του Κέλβιν Κίπτουμ. «Τους ζήτησα να μου δώσουν τα στοιχεία τους, αλλά επέλεξαν να φύγουν. Ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ενημερώθηκε για το μοιραίο τροχαίο και τον θάνατο του γιου του ενώ παρακολουθούσε τις ειδήσεις. Είχαν μιλήσει για τελευταία φορά με τον γιο του την περασμένη Κυριακή.

«Έμαθα την είδηση του θανάτου του γιου μου ενώ έβλεπα ειδήσεις. Πήγα στον τόπο του δυστυχήματος, αλλά η αστυνομία είχε μεταφέρει τη σορό του στο Eldoret. Μου είχε πει ότι θα έρθει κάποιος και θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε ένα σπίτι. Έλεγε ότι το σώμα του είναι πλέον σε φόρμα και τώρα μπορεί να τρέξει σε 1:59.

Ήταν το μοναχοπαίδι μου. Με άφησε, άφησε τη μητέρα του και τα παιδιά του. Δεν έχω άλλο παιδί. Η μητέρα του ήταν άρρωστη για λίγο. Αυτή τη στιγμή είμαι βαθιά λυπημένος».

Σύμφωνα με τη MailOnline, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων που είχαν επισκεφθεί το σπίτι του αθλητή τέσσερις ημέρες πριν από το τροχαίο που του στοίχισε τη ζωή.

Οι τέσσερις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση από την αστυνομία για ανάκριση μετά τη σύλληψή τους. Δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και αφού κρατήθηκαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Kaptagat, μεταφέρθηκαν σε άλλο μέρος για περαιτέρω ανάκριση.

Ο Κέλβιν Κίπτουμ είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του συμπατριώτη του Eliud Kipchoge στον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2023, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε δύο ώρες και 35 δευτερόλεπτα. Ήταν μόλις ο τρίτος Μαραθώνιος του Κέλβιν Κίπτουμ.

Η χήρα του Κέλβιν Κίπτουμ, Asenath Cheruto Rotich, αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της βρισκόταν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης και σχεδίαζε να επιστρέψει τη Δευτέρα.

Η υπόσχεση που δεν πρόλαβε να τηρήσει

Είχε επίσης υποσχεθεί στην οικογένειά του μια εκδρομή την Κυριακή, αλλά το ακύρωσε επειδή είχε πονοκέφαλο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Κέλβιν Κίπτουμ και ο προπονητής του άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ενώ μια γυναίκα επιβάτης τραυματίστηκε στο μοιραίο τροχαίο.

«Έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός δρόμου μπαίνοντας σε ένα χαντάκι στα αριστερά. Οδήγησε για περίπου 60 μέτρα πριν χτυπήσει σε ένα μεγάλο δέντρο» ανέφερε η επίσημη αναφορά της αστυνομίας.

Ο Κέλβιν Κίπτουμ είχε ανακοινώσει πως θα επιχειρούσε τον Απρίλιο να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα έτρεχε έναν επίσημο μαραθώνιο σε κάτω από δύο ώρες.

Ο Kipchoge, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, περιέγραψε τον νεότερο αντίπαλό του ως «ανερχόμενο αστέρι».

«Ένας αθλητής που είχε μια ολόκληρη ζωή μπροστά του για να πετύχει απίστευτα πράγματα» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024