Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν καταγγέλλει την «αντισυνταγματική» παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν καταγγέλλει την «αντισυνταγματική» παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας

«Η ιστορία δεν θα δει με επιείκεια τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής» έκρινε ο Τζο Μπάιντεν, αντιδρώντας στην παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque) κατακεραύνωσε χθες Τρίτη την παραπομπή από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας —καθ’ ύλην αρμόδιου για τη μετανάστευση— σε δίκη στη Γερουσία, κάνοντας λόγο για «κατάφωρα μικροκομματική αντισυνταγματική ενέργεια».

«Κατάφωρα μικροκομματική αντισυνταγματική ενέργεια»

«Η ιστορία δεν θα δει με επιείκεια τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής για την κατάφωρα μικροκομματική αντισυνταγματική ενέργειά τους, η οποία βάζει στο στόχαστρο έντιμο κρατικό λειτουργό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Με οριακή πλειοψηφία

Οι Ρεπουμπλικάνοι παρέπεμψαν με οριακή πλειοψηφία (214 ψήφοι υπέρ, 213 κατά) τον Αλεχάντρο Μαγιόρκας, τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τη μετανάστευση, που κατ’ αυτούς «προκάλεσε» τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 150 χρόνια που παραπέμπεται από την κάτω Βουλή σε δίκη στη Γερουσία υπουργός των ΗΠΑ. Η καταδίκη και η παύση από τα καθήκοντά του θεωρείται πάντως εντελώς απίθανη, με δεδομένο ότι οι Δημοκρατικοί διατηρούν οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία.

Δεν αποδείχτηκε τίποτα

Συνταγματολόγοι επισημαίνουν, κάτι που αναγνωρίζουν ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, πως η έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων πρακτικά δεν απέδειξε τίποτε σε βάρος του 64χρονου υπουργού, γεννημένου στην Κούβα. Βλέπουν στην παραπομπή του σε δίκη απλώς αντανάκλαση της πολιτικής σύγκρουσης στην Ουάσιγκτον.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024