Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Βήμα πρόκρισης σε έναν επεισοδιακό ημιτελικό (vids)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Βήμα πρόκρισης σε έναν επεισοδιακό ημιτελικό (vids)

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Σπόραρ επικράτησε στην Τούμπα με 1-0 και έκανε βήμα πρόκρισης για τον τελικό - Αποβλήθηκαν Τάισον και Μπακασέτας.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό κι έγινε… αφεντικό για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» έκαναν μία πολύ καλή εμφάνιση κι έφυγαν με το «διπλό» από την Τούμπα χάρις στο γκολ του Άντραζ Σπόραρ στο 53′. Η «μελανή» στιγμή της αναμέτρησης ήταν η αψιμαχία των Τάισον και Μπακασέτα, με τον διαιτητή να τους αποβάλει στο 80ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό αγώνα της επόμενης εβδομάδας (21/2,19:00).

Γρήγορος ρυθμός, δυνατές μονομαχίες, αλλά λίγες φάσεις

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά δυνατά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Αν και ο Παναθηναϊκός πάταγε καλύτερα στο χορτάρι στο πρώτο 10λεπτο, ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που απείλησε πρώτος. Στο 13΄ ο Ζίβκοβιτς έκανε μια σέντρα σουτ από τα δεξιά, ωστόσο ούτε ο Τόμας, ούτε ο Ντεσπόντοφ κατάφεραν να κάνουν επαφή με την μπάλα και να την σπρώξουν στα δίχτυα. Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος δημιούργησε ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Ράφα Σοάρες να κάνει το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, με τον Νταγκόφσκι να αποκρούσει ενστικτωδώς την προβολή του Τόμας.

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 35’ για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπερνάρ έφυνε κατά μέτωπο από αριστερά, ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κεντζιόρα και έφυγε μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Ύστερα από πέντε λεπτά οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά με το μακρινό σουτ του Γεντβάι που πέρασε άουτ, ενώ η τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο 42’, μετά το γέμισμα του Ντεσπόντοφ η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν έδιωξε καλά και ο Τόμας επιχείρησε ένα δύσκολο γυριστό που κατέληξε λίγο άουτ.

Καλό ξεκίνημα στο δεύτερο οι «πράσινοι», ωραία ομαδική προσπάθεια και 1-0 ο Σπόραρ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Φατίχ Τερίμ μπήκε καλύτερα και μετουσίωσε την ανωτερότητά του, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα στο 53’. Οι «πράσινοι» ξεδίπλωσαν μια εξαιρετική επίθεση, ο Κώτσιρας έκανε «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπερνάρ να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Κοτάρσκι να κάνει δύσκολη απόκρουση. Ο Σπόραρ όμως πήρε το ριμπάουντ και νίκησε τον Κροάτη βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Σλοβένος επιθετικός λίγο έλειψε να σκοράρει για δεύτερη φορά, όμως ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Σλοβένου μέσα από την περιοχή.

Ανεπαρκής αντίδραση από τον ΠΑΟΚ, νεύρα και 2 αποβολές στο τελευταίο 20λεπτο

Αφού έμεινε πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει καλά τους χώρους και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν άμεσα. Στο 74’, ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής από το κόρνερ του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε, αποσοβώντας την ισοφάριση. Στο 80ο λεπτό, επικράτησε ένταση σε μια «κοκορομαχία» μεταξύ Τάισον και Μπακασέτα με τον Ολλανδό διαιτητά Λίντχουτ να τους αποβάλλει, στιγματίζοντας ένα πολύ ωραίο ντέρμπι. Η τελευταία καλή φάση για το «τριφύλλι» ήταν το σουτ του Κώτσιρα (88’) που κόντραρε και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 94′ ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος αφού ο Μεϊτέ έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι, ο οποίος μπλόκαρε προ του Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας (63’ Μεϊτέ), Σβαμπ (76’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (63’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63’ Τάισον), Μπράντον (71’ Σαμάτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Nτραγκόφσκι, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (86’ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν Πέρεθ, Μπακασέτας, Μπερνάρ (86’ Βαγιαννίδης), Τσέριν (87’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (68’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024