Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δάγκα για γάμο ομόφυλων: Στο όνομα της ισότητας αναγνωρίζετε την εμπορική παρένθετη μητρότητα

Δάγκα για γάμο ομόφυλων: Στο όνομα της ισότητας αναγνωρίζετε την εμπορική παρένθετη μητρότητα

«Για ποιον αλτρουισμό μπορούμε να μιλάμε, όταν παγκόσμια, μόνο το 2% των περιπτώσεων παρένθετης κύησης ήταν αλτρουιστική πράξη», υποστήριξε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα

«Η συζήτηση αυτές τις μέρες ήταν αποκαλυπτική, όχι μόνο για το πραγματικό περιεχόμενο, για το αντικείμενο του νομοσχεδίου, αλλά κυρίως για τους δρόμους που ανοίγει» ανέφερε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, κατά την ομιλία της για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Στη συνέχεια η Βιβή Δάγκα κατήγγειλε τις «ομοφοβικές, αποκρουστικές και αποτρόπαιες απόψεις που έχουν ακουστεί» όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος περί ισότητας στον γάμο παραπλανά. Γιατί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να αποσπαστεί από την αναγνώριση της κοινής γονικής τους ευθύνης. Αυτόματα ισχύουν οι διατάξεις για την κοινή τεκνοθεσία. Όμως η ρύθμιση της κοινής τεκνοθεσίας δεν έρχεται σε κοινωνικό κενό» είπε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, που κατήγγειλε ότι ο νόμος τροφοδοτεί την εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικής διαδικασίας.

«Αναγνωρίζετε στην πράξη την εμπορική παρένθετη μητρότητα»

«Από τη στιγμή που αντικειμενικά ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν μπορεί, έχει από κοινού συμβολή στη διαμόρφωση της νέας ζωής, το νομοσχέδιο γενικεύει την παραπέρα εμπορευματοποίηση της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής» είπε η Βιβή Δάγκα.

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στη Βουλή

«Τα μεγαθήρια της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αναμένουν να εκτοξευτεί ο τζίρος τους»

«Στο όνομα της ισότητας και της μη διάκρισης, αναγνωρίζετε στην πράξη την εμπορική παρένθετη μητρότητα, με ακραία μορφή εκμετάλλευσης των γυναικών που ισχύει στην Ουκρανία, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, για να νομιμοποιήσετε αυτή την απαράδεκτη εμπορευματοποίηση ισχυρίζεστε ότι η παρένθετη μητρότητα είναι μια αλτρουιστική πράξη» είπε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ.

Ακολούθως αναρωτήθηκε «όμως για ποιον αλτρουισμό μπορούμε να μιλάμε, όταν παγκόσμια, μόνο το 2% των περιπτώσεων παρένθετης κύησης ήταν αλτρουιστική πράξη. Οι υπόλοιπες ήταν με ανταλλάγματα. Όταν τα μεγαθήρια της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αναμένουν να εκτοξευτεί ο τζίρος τους, που μόνο το 2022 ήταν 14 δισ. δολάρια».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024