Ομόφωνη εκλογή του νέου Προεδρείου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού επανεκλέγεται ο ίδιος Πρόεδρος.
Ομόφωνα εκλέχθηκε το νέο Προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να επανεκλέγεται Πρόεδρος του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης B’ Βαθμού στη χώρα.
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ συνεδρίασαν και εξέλεξαν ομόφωνα το νέο Προεδρείο, το οποίο έχει την εξής σύνθεση:
- Πρόεδρος: Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
- Α’ Αντιπρόεδρος: Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής
- Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
- Γραμματέας: Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
- Ταμίας: Χρήστος Μιχαλάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων
Η εκτελεστική επιτροπή

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, εκτός του Προεδρείου, εξελέγησαν οι:
- Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
- Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
- Γιάννης Τρεπεκλής, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
- Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Πέρα από την ομόφωνη εκλογή του Προεδρείου, είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ανώτατου συλλογικού οργάνου της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, είτε ως ΕΝΠΕ, είτε παλαιότερα ως Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), που επανεκλέγεται ο Πρόεδρος του θεσμού.

Μετά την επανεκλογή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Οι Περιφερειάρχες της χώρας προχωράμε ενωμένοι το έργο μας, με μόνο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη του τόπου μας. Η συνεργασία, που αποτέλεσε τη βάση της ενότητάς μας όλα αυτά τα χρόνια, αποδείχτηκε το κλειδί και στις φετινές εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία μπαίνει σε μια νέα εποχή, πιο διεκδικητική, πιο δημιουργική, πιο παραγωγική, πιο αποτελεσματική και κυρίως με μεγαλύτερες προοπτικές, που θα έχουν αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες.
Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τις ομόφωνες αποφάσεις, που ισχυροποιούν τον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και δυναμώνουν το νέο Προεδρείο εν όψει των πολλών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Ευχαριστώ και προσωπικά τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και την επιλογή τους να με επανεκλέξουν Πρόεδρο του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης.
Η μόνη μου δέσμευση είναι ότι θα δικαιώσω την εμπιστοσύνη τους και ότι θα συνεχίσω να διατηρώ το κλίμα ομόνοιας και ενότητας, που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά, θα πάμε καθεμιά από τις 13 Περιφέρειες πιο ψηλά».
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Τσιτσιπάς: Η απονομή του τροπαίου στο Γκστάαντ και η ατάκα για την… αγελάδα (vid)
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)
























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442