Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό των ανθρώπων των λαϊκών αγορών ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Στο πλευρό των ανθρώπων των λαϊκών αγορών ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Ως Περιφέρεια και ως ΕΝΠΕ στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των ανθρώπων των λαϊκών αγορών, ο ρόλος των οποίων είναι εξαιρετικά κρίσιμος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Κωτσόπουλος, συζητήθηκαν τα ζητήματα των λαϊκών αγορών και της εξέλιξης των τιμών των προϊόντων, έγινε απολογισμός της εορταστικής περιόδου και έγινε συζήτηση για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την οργάνωση των λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίστηκε από τους Εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών, «ενώ η Πολιτεία έχει υλοποιήσει τη συμφωνία της με τις Περιφέρειες της χώρας για τους Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιποι νομοί είναι σε εκκρεμότητα. Η κοινή θέση λαϊκών αγορών και Περιφερειών ήταν να συνεχίσουν να υφίστανται οι εννεαμελείς Επιτροπές, όπως προβλέπονται από τον Ν. 4497/αρθρ. 28, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος της οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών στους υπόλοιπους νομούς, εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Συμφωνήσαμε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΝΠΕ, όπως υποστήριξε τη θεσμοθέτηση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών με τη σημερινή μορφή του, να υποστηρίξει και την κοινή μας θέση για την οργάνωση των λαϊκών αγορών στους υπόλοιπους νομούς. Εισπράξαμε από τον κ. Τζιτζικώστα γι’ ακόμα μια φορά τη βούλησή του να σταθεί στο πλευρό μας και να υποστηρίξει το αίτημά μας”».

Τους στηρίζει

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «η οργάνωση των λαϊκών αγορών έχει θετικό αντίκτυπο στους καταναλωτές. Ως Περιφέρεια και ως ΕΝΠΕ στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των ανθρώπων των λαϊκών αγορών, ο ρόλος των οποίων είναι εξαιρετικά κρίσιμος για τα οικονομικά των νοικοκυριών, αλλά και για την αλληλεγγύη προς όλους τους πολίτες, σε εποχές κρίσης ακρίβειας, από την οποία πλήττονται όλοι. Η συνέχιση λειτουργίας των εννεαμελών Επιτροπών στους περιφερειακούς νομούς αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την ορθή λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Η συνεργασία μας με τα συλλογικά όργανα των λαϊκών αγορών είναι διαρκής και έχει απτά αποτελέσματα για όλους τους συμπολίτες μας. Είναι το κλειδί για πιο σύγχρονες λαϊκές, για καλύτερες τιμές σε βασικά προϊόντα για τα νοικοκυριά, αλλά και για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024