Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Καλό θα ήταν, λοιπόν, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Νέα παρέμβαση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το οποίο κατατέθηκε και συζητείται σήμερα στο κοινοβούλιο και αύριο ψηφίζεται. Σε δηλώσεις του, ο ίδιος ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή.

Ακόμη, απο την έναρξη της συζήτησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Ιερά Σύνοδος είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ είχε εκδόσει και εγκύκλιο, όπου μέσα στο κείμενο οι ιερείς ξεκαθαρίζουν ότι η Εκκλησία «έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός».

Τι ανέφερε

Ο Ιερώνυμος ανέφερε στον 89,5 ότι «Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο».

Ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία από βουλευτές

Κατά την έναρξη της συζήτησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κατατέθηκε επίσημα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από 21 βουλευτές. Υποβλήθηκαν δε τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη.

Τέλος, στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Πέμπτη, πρέπει το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων, αλλά αυτή να μην είναι πλειοψηφία μικρότερη των 75 ψήφων.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024