Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμο ομοφυλοφίλων: «Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στο λαό»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμο ομοφυλοφίλων: «Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στο λαό»

Για 2η μέρα συνεχίζεται η επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής.

Για το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νωρίτερα την Τρίτη (06/02). «Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό», ανέφερε ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας τη Μονή Πεντέλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε, επίσης, λόγο «φαεινές ιδέες» από κάποιους που «θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

«Μη ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους. Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε και ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος από τη Μονή Πεντέλης, όπου διεξάγεται συνέδριο για τον Άγιο Φώτιο.

Η διαβούλευση στη Βουλή

Την ευρύτατη συναίνεση πέντε κοινοβουλευτικών ομάδων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επιβεβαίωσε η πρώτη ημέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων καταγράφηκε ότι εκτός της ΝΔ, θετικοί επί της αρχής με το σχέδιο νόμου που αποκαθιστά τους όρους ισότητας στον πολιτικό γάμο και διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Η εισηγητής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει τους όρους ισότητας για όλους του πολίτες και ιδίως για τα παιδιά. Η Έλενα Ακρίτα από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «σημαντική αλλαγή» ενώ για αυτονόητες ρυθμίσεις έκανε λόγο και ο Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ.

Από τη Νέα Αριστερά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε «ημέρα νίκης για τα κινήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» ενώ ο Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας επικρότησε τις ρυθμίσεις για την ισότητα στον γάμο.

Όσο για την επόμενη διευρυμένη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται τις προωθούμενες ρυθμίσεις, θα γίνει την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου με την ακρόαση των κοινωνικών φορέων.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024