Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» στο δημοψήφισμα Ιερώνυμου, λέει το ΚΚΕ - «Έπρεπε να είχε γίνει διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας»

«Όχι» στο δημοψήφισμα Ιερώνυμου, λέει το ΚΚΕ – «Έπρεπε να είχε γίνει διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας»

Αρνητικό το ΚΚΕ στην πρόταση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το γάμο ομοφύλων

Την κατηγορηματική αντίθεσή του σχετικά με την πρόταση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών εκφράζει το ΚΚΕ.

«Προφανώς και διαφωνούμε να γίνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο ζήτημα, γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον αποπροσανατολισμό, σε μια τεχνητή συζήτηση περί ‘προοδευτικότητας’ και ‘συντηρητισμού’, θα δώσει λαβή σε κάθε ανορθολογική, σκοταδιστική, αντιεπιστημονική προσέγγιση, θα δυναμώσει ομοφοβικές απόψεις και τον κανιβαλισμό απέναντι στους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», σημειώνει ο Περισσός.

«Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών», σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Όπως τονίζει, μάλιστα, «και μόνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί πρώτο θέμα σήμερα, αποδεικνύει ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, όπως πρότεινε το ΚΚΕ και στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση και το απέρριψαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

«Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη που συνειδητά έχει επιβάλει μια μονοθεματική ατζέντα, πουλώντας ‘προοδευτικότητα’, την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική της προχωράει με ένταση σε όλους τομείς, βάζοντας φυσικά στο στόχαστρο όλους τους εργαζόμενους, όλον τον λαό και τη νεολαία», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

«Τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα»

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ακούμε όλες τις απόψεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, που είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα» για την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία αναφορικά με τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι, στη χώρα μας, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

«Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών, στην ατζέντα μας το θέμα ήταν ψηλά, στις προεγκλογικές μας δεσμεύσεις το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά», επισήμανε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024