Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνδεσμος Κληρικών: «Ό,τι αποφασίζει η Εκκλησία και βγάζει προς τα έξω, αυτή είναι η θέση της»

Σύνδεσμος Κληρικών: «Ό,τι αποφασίζει η Εκκλησία και βγάζει προς τα έξω, αυτή είναι η θέση της»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «εκφράζει μια άποψη, δεν έχουμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον χώρο της Ιεραρχίας που προκάλεσε η άποψη που εξέφρασε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

«Εκφράζει μια άποψη, δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Γεώργιος Κωνσταντίνου, μιλώντας στο MEGA.

«Αν ζητηθεί από την Ιεραρχία, θα κατατεθεί η γνώμη μας εκεί κι όχι δημόσια γιατί δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Κληρικών

«Πόσοι άνθρωποι σε Σώματα που είναι συνοδικά εκφράζουν διάφορες απόψεις. Ό,τι αποφασίζει η Εκκλησία και βγάζει προς τα έξω, αυτή είναι η θέση της. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω την γνώμη κάποιου άλλου και ιδίως του Αρχιεπισκόπου, είναι η δική του θέση. Είναι μια δήλωση ενός από τους μητροπολίτες της Εκκλησίας, του πρώτου, του προέδρου της Ιεράς Συνόδου. Υπήρξαν και άλλοι μητροπολίτες που είπαν ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι τιμωρητική απέναντι στα παιδιά».

«Η δική μας γνώμη, αν ζητηθεί από την Ιεραρχία, θα κατατεθεί εκεί, όχι δημόσια γιατί δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο και η σύγχυση είναι το χειρότερο πράγμα της εποχής μας. […] Δεν μπορεί να ζητάει ο κόσμος να αποδεχτεί την άποψη μιας μερίδας, και εδώ τη θέση της Εκκλησίας να την αρνηθεί η Εκκλησία που την έχει 2.000 χρόνια. Η Εκκλησία δεν έχει άποψη, έχει διδασκαλία».

Σημειώνεται ότι απαντώντας στην αποστροφή του Αρχιεπισκόπου, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έκανε λόγο για προσωπική του άποψη.

«Πρόκειται για προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου που δεν εκφράζει την ιεραρχία».

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, έκανε δηλώσεις σχετικά με τη βάπτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα είπε:

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος».

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

Η δήλωση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

«Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου σχετικά με τη μη βάπτιση νηπίων παιδιών υιοθετημένων από ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί προσωπική του άποψη, η οποία δεν απηχεί τη θέση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένει την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών και Δογματικών Θεμάτων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2024», δήλωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας φανερώνοντας τις διχογνωμίες που υπάρχουν στους κόλπους της Εκκλησίας για το μείζον αυτό ζήτημα.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024