Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε χρυσωρυχείο μετά από κατολίσθηση

Τουρκία: Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε χρυσωρυχείο μετά από κατολίσθηση

Να σημειωθεί ότι πολύ συχνά σημειώνονται κατολισθήσεις ή καταρρεύσεις ορυχείων στην Τουρκία

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε ένα χρυσωρυχείο στη βορειοδυτική επαρχία Ερζιντζάν στην Τουρκία, δήλωσε ο δήμαρχος της ομώνυμης πόλης, μετά από κατολίσθηση.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τη γη δεν είναι ωστόσο γνωστός, πρόσθεσε ο δήμαρχος Ερζιντζάν Μπεκίρ Ακσούν, μιλώντας στο ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Δεν υπάρχουν νεότερα για εννέα ανθρακωρύχους. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης με ομάδα 400 ατόμων», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο οποίος ενημερώθηκε ότι συνολικά 667 άτομα εργάζονταν στο ορυχείο σε βάρδιες.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) στο Ιλίτς, εντός της επαρχίας Ερζιντζάν, και ομάδες διάσωσης από γειτονικές πόλεις εστάλησαν στο σημείο, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών Afad.

Συχνές οι κατολισθήσεις στην Τουρκία

«Θα κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους μας για να διαλευκάνουμε τις αιτίες αυτού του περιστατικού», ανακοίνωσε η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το χρυσωρυχείο Anagold.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι κατολισθήσεις ή καταρρεύσεις ορυχείων συμβαίνουν συχνά σε περιοχές της Τουρκίας, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για ελλιπή μέτρα ασφαλείας από τις εταιρείες, καθώς και ελέγχων από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Σε μια έκρηξη που σημειώθηκε το 2022, 42 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στην Αμάσρα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Όπως αναφέρει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο κυβερνήτης της επαρχίας επισκέφθηκε την περιοχή και δήλωσε πως «υπάρχουν άνθρωποι κάτω από το χώμα, ο αριθμός δεν είναι σαφής. Οι εργασίες έρευνας και διάσωσης έχουν ξεκινήσει».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024