Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιραν: Συνάντηση του ΥΠΕΞ Αμίρ Αμπντολαχιάν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Αλ Θάνι στη Ντόχα

Ιραν: Συνάντηση του ΥΠΕΞ Αμίρ Αμπντολαχιάν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Αλ Θάνι στη Ντόχα

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Αλ Θάνι και ο ΥΠΕΞ του Ιράν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, είχαν συνάντηση για όλα τα περιφερειακά θέματα με κορυφαίο το Παλαιστινιακό, στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν έφτασε στη Ντόχα του Κατάρ το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στη Δαμασκό της Συρίας.

Συναντήθηκε με τις ανώτερες αρχές του Κατάρ για να συζητήσουν μέτρα που θα μπορούσαν να «αποτρέψουν την περαιτέρω παράταση της κρίσης στη Γάζα και να προσπαθήσουν να θέσουν τέλος στην ισραηλινή γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη», όπως δήλωσαν οι Ιρανικές αρχές.

Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης πραγματοποιεί επανειλημμένα ταξίδια σε περιφερειακές πρωτεύουσες από τότε που ξεκίνησε ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα στις αρχές Οκτωβρίου.

Λίβανος – Συρία – Κατάρ

Η τρέχουσα περιφερειακή περιοδεία του Αμίρ-Αμπντολαχιάν ξεκίνησε την Παρασκευή στη Βηρυτό, όπου συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους του Λιβάνου, τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα και ηγέτες της παλαιστινιακής αντίστασης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Δαμασκό, συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και τον υπουργό Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκντάντ, καθώς και με ομάδα στελεχών της παλαιστινιακής αντίστασης.

Ο Αλ Θάνι, πρωθυπουργός του Κατάρ και ο Αμίρ-Αμντολαχιάν συναντήθηκαν λίγες ώρες μετά την άφιξη του τελευταίου στην πρωτεύουσα του Κατάρ το απόγευμα της Δευτέρας. Οι συνομιλίες για την κρίση στη Γάζα επικεντρώνονται σε μια σειρά θεμάτων, όπως η μόνιμη κατάπαυση του πυρός στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος, ο τερματισμός των ισραηλινών εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων εκεί, καθώς και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας.

Το Κατάρ είναι το τρίτο και τελευταίο σκέλος της περιφερειακής περιοδείας του κορυφαίου Ιρανού διπλωμάτη που ξεκίνησε την Παρασκευή και νωρίτερα τον οδήγησε στη Συρία και τον Λίβανο. Οι περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στη Γάζα, καθώς και οι διμερείς σχέσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη των διαπραγματεύσεων του Ιρανού ΥΠΕΞ στη Συρία και το Λίβανο, όπου συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ηγέτες της αντίστασης. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβαν τη θέση του Κράτους του Κατάρ που ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την προστασία των αμάχων και τη συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024