Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Α. Μπλίνκεν: Υπάρχει πραγματική ελπίδα για μια νέα συμφωνία μετά τις συνομιλίες στο Παρίσι

Α. Μπλίνκεν: Υπάρχει πραγματική ελπίδα για μια νέα συμφωνία μετά τις συνομιλίες στο Παρίσι

Πολύ κοντά στη συμφωνία για τους ομήρους θεωρεί πως βρίσκονται τα αντιμαχόμενα μέρη ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Ά. Μπλίνκεν, ελπίζοντας σε εκεχειρία και συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εκφράζει την ελπίδα για μια συμφωνία για την παύση των μαχών στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων, μετά από συνομιλίες στο Παρίσι στις οποίες συμμετείχαν ο διευθυντής της CIA καθώς και αξιωματούχοι του Κατάρ, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

«Έγινε πολύ σημαντική, παραγωγική δουλειά. Και υπάρχει πραγματική ελπίδα για το μέλλον», λέει ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε νωρίτερα στην Ουάσιγκτον με τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Το Κατάρ και η Αίγυπτος «ελπίζουν να μεταβιβάσουν την πρόταση στη Χαμάς και να τη φέρουν σε ένα σημείο όπου θα συμμετάσχουν θετικά και εποικοδομητικά στη διαδικασία»

«Η Χαμάς θα πρέπει να λάβει τις δικές της αποφάσεις. Μπορώ απλώς να σας πω ότι υπάρχει καλή, ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών ότι πρόκειται για μια καλή, ισχυρή πρόταση», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Ποιοι συμμετείχαν στην συνάντηση του Παρισιού

Στη συνάντηση της Κυριακής στο Παρίσι συμμετείχαν ο επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς με κορυφαίους αξιωματούχους από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμμαχο των ΗΠΑ που φιλοξενεί ηγέτες της Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί «καλή πρόοδος» και ότι τα μέρη «ελπίζουν να μεταβιβάσουν αυτή την πρόταση στη Χαμάς και να τη φέρουν σε ένα σημείο όπου θα συμμετάσχουν θετικά και εποικοδομητικά στη διαδικασία».

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η ομάδα επιθυμεί μια «πλήρη και ολοκληρωμένη κατάπαυση του πυρός» και όχι μια προσωρινή εκεχειρία.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024