Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν-Σ.Αραβία: Συνεχίζουν στον δρόμο της «φιλίας»

Ιράν-Σ.Αραβία: Συνεχίζουν στον δρόμο της «φιλίας»

Ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε με τον υπ. Εξωτερικών του Ιράν σε μια είδηση που μαθεύτηκε ξαφνικά και μια ημέρα μετά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του IRNA, ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη Αμπντουλά μπιν Σαούντ αλ-Ενεζί παρέδωσε μηνύματα στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, τα οποία ήταν από τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ-Σαούντ και τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αλ Σούντ προς τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι. Στο μήνυμά του, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας απάντησε στην επιστολή του προέδρου Ραΐσι σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας διάδοχος απηύθυναν επίσης ευχές για την 45η επέτειο νίκης της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Κατά τη συνάντηση, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν χαιρέτισε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αμοιβαία συνεργασία θα ενισχυθεί περαιτέρω σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, κάτι που, όπως είπε, θα ωφελήσει τις δύο πλευρές και ολόκληρη την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η Σαουδική Αραβία είναι ο μοναδικός μεσάζοντας που μεταφέρει μηνύματα από τις ΗΠΑ στο Ιράν

Ο Πρέσβης αλ-Ένζι, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία βλέπει τους δεσμούς της με το Ιράν ως στρατηγικούς και όχι τακτικούς, προσθέτοντας ότι έχει αναλάβει από την ανώτατη ηγεσία του Ριάντ να προωθήσει τις σχέσεις με το Ιράν σε όλους τους τομείς.

Το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα – Χατζ

Ο πρέσβης σημείωσε επίσης ότι θα παρακολουθήσει τα τεχνικά προβλήματα που σχετίζονται με τις πτήσεις Umrah Hajj (σ.σ. Για το προσκύνημα στη Μέκκα), τα οποία έχουν προκαλέσει καθυστέρηση για τη μεταφορά ιρανών προσκυνητών στη Σαουδική Αραβία. Τον Σεπτέμβριο, η αραβική εφημερίδα Okaz με έδρα την Τζέντα ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ραΐσι είχε αποστείλει ξεχωριστές επιστολές στον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, θέτοντας ζητήματα που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις και τους τρόπους ενίσχυσης της αμοιβαίας συνεργασίας.

Τον Νοέμβριο, ο Ιρανός πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με ορισμένους Σαουδάραβες αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα διαδόχου, στο Ριάντ, στο περιθώριο μιας διάσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για τον πόλεμο στη Γάζα. Υπενθυμίζεται πως η Σαουδική Αραβία είναι ο μοναδικός μεσάζοντας που μεταφέρει μηνύματα από τις ΗΠΑ στο Ιράν.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024