Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα – Ιταλία 10-11: «Λύγισε» στο φινάλε

Ελλάδα – Ιταλία 10-11: «Λύγισε» στο φινάλε

Η Εθνική ηττήθηκε από την Ιταλία με 11-10 και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

«Αυτοκτονία» και πικρός αποκλεισμός για την Εθνική ομάδα πόλο

Αν και κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της (10-8) ένα καταστροφικό τελευταίο δίλεπτο ήταν αρκετό για την Ιταλία ώστε να κάνει την ανατροπή κόντρα στην Ελλάδα και να είναι αυτή που με 11-10 παίρνει το εισιτήριο για τους «4» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου το οποίο διεξάγεται στην Ντόχα.

Έχασε την ευκαιρία η Εθνική.

Το ματς ξεκίνησε και με τις δύο ομάδες να… ψάχνονται όντας αμφότερες αρκετά νευρικές. Η Ιταλία ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ, ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησαν τα γκολ των Γενηδουνιά, Γκιουβέτση και Παπαναστασίου, με την Ελλάδα να κλείνει έτσι το πρώτο οκτάλεπτο μπροστά με 3-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ήρθε η τετράλεπτη αποβολή του Αργυρόπουλου η οποία αποδείχθηκε καθοριστική, μιας και έδωσε την ευκαιρία στην Ιταλία να βρει ρυθμό και πέντε διαδοχικά γκολ τα οποία την έφεραν μπροστά με 6-5.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά κλειστό με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Ιταλοί κατάφεραν να προηγηθούν δύο φορές ωστόσο αμφότερες ήταν και οι απαντήσεις από πλευράς Ελλάδας, με το οκτάλεπτο να κλείνει ισόπαλο με 8-8.

Το τέταρτο οκτάλεπτο μπήκε με την Εθνική να έχει τα ηνία του ματς και να κρατάει την πρόκριση μέχρι και δύο λεπτά πριν το τέλος του ψυχοφθόρου αγώνα. Ωστόσο κάπου εκεί τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Η Ιταλία γύρισε το… κουμπί και με τρία γκολ μέσα σε 1,5 λεπτό μετέτρεψε το 10-8 σε 10-11 παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-5, 3-2,

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Αργυρόπουλος , Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος, Παπανικολάου

Ιταλία (Αλεσάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Κοντέμι, Μαρτσιάλι, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Πρεσιούτι, Μπρούνι , Ντι Σόμα, Ντόλτσε, Νικόζια, Γκράτα

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024