Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιχμές Κακλαμάνη για τα «απογευματινά χειρουργεία» και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια

Αιχμές Κακλαμάνη για τα «απογευματινά χειρουργεία» και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια

Πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της Ν.Δ. εξηγεί τις προϋποθέσεις για να γίνει πράξη η εξαγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη και προσγειώνει στην πραγματικότητα την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Ο βαρύγδουπες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για τη λειτουργία των «απογευματινών χειρουργείων» προς όφελος των πολιτών έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού. Πρώτον γιατί είναι δύσκολο να λειτουργήσουν με τις υπάρχουσες συνθήκες και δεύτερον γιατί η Υγεία κινδυνεύει να απολέσει τον δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα της.

Στο πρώτο σκέλος αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, έχοντας διατελέσει υπουργός Υγείας και γνωρίζοντας καλά πώς λειτουργεί εκ των έσω το σύστημα.

Παλιά καραβάνα ο Νικήτας Κακλαμάνης, δεν βλέπει πώς θα λειτουργήσουν τα «απογευματινά χειρουργεία»

Ο «γαλάζιος» βουλευτής ερωτώμενος σχετικά (ATTICA TV) αναφέρθηκε στους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των «απογευματινών υπουργείων» καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να λειτουργήσουν.

Το πολύπειρο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αφού ξεκαθάρισε πως δεν είναι αντίθετος στην άσκηση ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ το απόγευμα έθεσε ως βασική προϋπόθεση προηγουμένως να στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία.

«Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια» και η επίθεση που δέχθηκε

Έχοντας προσωπική πικρία για το πως αντιμετωπίστηκε από «τα κυβερνητικά παπαγαλάκια» στην αρχική φάση της πανδημίας (Covid-19) και την επίθεση που δέχθηκε γιατί βγήκε δημόσια και είπε πως πρέπει να βοηθηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσωπικό, σημείωσε με νόημα πως «το ΕΣΥ τράβηξε το καράβι της εποχής εκείνης, όχι ο ιδιωτικός τομέας» δηλώντας δικαιωμένος για όσα είχε πει.

Επιστρέφοντας στο σήμερα και την κατάσταση που επικρατεί επικαλέστηκε μαρτυρία αναισθησιολόγου στη Ρόδο η οποία κατήγγειλε πως «αντί για εννέα αναισθησιολόγοι είναι τέσσερις, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τις 6 χειρουργικές αίθουσες να λειτουργούν οι δύο και ενίοτε οι τρεις».

Διερωτήθηκε εύλογα: «Πως θα γίνουν τα απογευματινά χειρουργεία», καταλήγοντας πως «πρακτικά το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να γίνεται».

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024