Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Thessaloniki Wine & Spirits Trophy Διεξάγεται τώρα στη Θεσσαλονίκη η 24η διοργάνωση

Thessaloniki Wine & Spirits Trophy Διεξάγεται τώρα στη Θεσσαλονίκη η 24η διοργάνωση

Ξεκίνησε σήμερα το 24ο «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy»!

Πρόκειται για τον γνωστό «διαγωνισμό οίνου της Θεσσαλονίκης» που αποτελεί την πλέον σημαντική διοργάνωση γύρω από το κρασί στη χώρα μας, έχοντας συμβάλλει όσο καμία άλλη δράση στην ποιοτική του εξέλιξη, αλλά και στην νομοθετική του υπόσταση.

Από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy», 30 διακεκριμένοι και διεθνώς αναδεδειγμένοι κριτές θα δοκιμάσουν τα συνολικά 952 δείγματα από Ελλάδα και Κύπρο, που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Από αυτά, τα 880 αφορούν οίνους, ξηρούς, αφρώδεις και επιδόρπιους, με τις υποκατηγορίες τους, ενώ τα 72 αφορούν αποστάγματα, αμπελοοινικής προέλευσης (όπως τσίπουρο, βερμούτ), ούζο και τζιν.

Να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή αποτελείται από 6 τραπέζια των 5 γευσιγνωστών-κριτών, όπου ο/η πρόεδρος φέρει τον κορυφαίο παγκοσμίως τίτλο στον χώρο του κρασιού, Master of Wine ή Master Sommelier.

Επιπλέον, σε κάθε τραπέζι συμμετέχει και ένας/μία μαθητευόμενος/η κριτής (associate judge) προκειμένου το Wine Trophy της Θεσσαλονίκης να αποτελεί και μέσα από τις διαδικασίες του, μέσο εκπαίδευσης για μελλοντικούς κριτές και φυσικά επαγγελματίες του χώρου.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού, ο πρώτος Μaster of Wine της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα διεθνούς υπόστασης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλη η διαδικασία βαθμολόγησης του Διαγωνισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά, με σύγχρονα μέσα και ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο και εγγυάται το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων.

Άλλωστε, όλη η διαδικασία του διαγωνιστικού τμήματος της διοργάνωσης εμπνέει κύρος, γεγονός που μεταφέρετε στη συνέχεια στα αποτελέσματα και στα βραβευμένα κρασιά και αποστάγματα.

Από τον κανονισμό του Διαγωνισμού και τη λειτουργία της οργανωτικής επιτροπής, καθώς και της επιτροπής υποστήριξης του Προέδρου, έχει διαμορφωθεί μία ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα ειδικών και εκπροσώπων όλων των φορέων που εμπλέκονται στην παραγωγή του οίνου και των αποσταγμάτων.

Έτσι, το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης αποτελείται από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου, του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών, του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων και της Ένωσης Οινοποιών Πελοποννήσου.

Τα αποτελέσματα του 24ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου από την ιστοσελίδα του www.tiwc.gr

Η τελετή απονομής των μεταλλίων στους οίνους και τα αποστάγματα που θα διακριθούν, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Αθήνα.

Η τελετή θα φιλοξενήσει το «Greek Wine Industry Award 2024» καθώς και τον τελικό και την απονομή του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων 2024».

Πληροφορίες για το «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy» το προφίλ, την ιστορία και τους στόχους του, καθώς και τον κανονισμό, τη διοργάνωση, τους γευσιγνώστες-κριτές και τους χορηγούς του, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024